РАГБИСТИ БРИВА УЛОВИЛИ АЈКУЛЕ И ЧЕТВРТФИНАЛЕ

УЛОВИЛИ АЈКУЛЕ И ЧЕВРВТФИНАЛЕ ЧЕЛИНЏ КУПА: Рагбисти Брива (црно-бели дресови) у борби за лопту са играчима Сејл Шакса.
УЛОВИЛИ АЈКУЛЕ И ЧЕВРВТФИНАЛЕ ЧЕЛИНЏ КУПА: Рагбисти Брива (црно-бели дресови) у борби за лопту са играчима Сејл Шакса.

Рагбисти Брива тријумфом 19:9 (6:9) на гостовању Сејл Шаксима у оквиру групе 5, чиме је отпочело последње, шесто кола Џелинџ купа постали су први учесници четврфинала другог по квалитету клубског такмичења Старог континента. У истој групи  Ажен се у великом стилу опростио од Европе. На свом терену декласирали су једниног представника Шпаније Ла Виљу 62:7 (35:7).

Бриву је било довољно да на терену стадиона Едџгели парк у Стокпорту из чељусти Ајкула извуче само бод да би прошли међу осам најбољих. Међутим, момци из Француске не само да успели да надокнаде заостатак с полуремена већ су однели цео плен из прдеграђа Манчестера.

Пола сата до краја меча било је нерешено јер су шутери обе екипе, односно Ник Меклиод и  Жулијен Каминати разменили по три казне. Превагу је направио капитен Брива Ентони Класен. Јужноафриканац који је од 2007. Године у црно-белом дресу, најпре је покупио лопту у ауту после чега су гости молом дошли испред есеј простора Сејла, да би целу акцију крунисао полагањем из пик енд драјва. Каминати је био прецизан са готово аут линије као и нешто касније из казненог ударца са пола терена чиме је оверио пласман Брива у четвртфинале.

ДЕТАЉ С МЕЧА ИЗ СТОКПОРТА: Ентони Класен, капитен Брива и стрелац јединог есеја на мечу обара крило Шаркса Тома Бредија.
ДЕТАЉ С МЕЧА ИЗ СТОКПОРТА: Ентони Класен, капитен Брива и стрелац јединог есеја на мечу обара крило Шаркса Тома Бредија.

За сада поред Брива, нема сигурних учесника нокаут фазе што указује на то да ће последња рунда борби по групама бити најзанимљивија. Подсећања ради, само победници група добијају шансу јер у костур за четвртфинале упадају и три другопласиране екипа из Европског рагби купа.

Свакако најинтересантнији сусрети одиграће се у Ексетеру где Чифси дочекују Перпињан и у Паризу измешу Стад Франса и Вустер Вориорса јер директни дуели ривала одлучују о победнику групе.  

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА ШЕСТОГ КОЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

Вечерас:

СЕЈЛ ШАРКС – БРИВ 9:19 (9:6), група 5

АЖЕН – ЛА ВИЉА 62:7 (35:7), група 5

Сутра:

КРОЦИЈАТИ – БУКУРЕШТ ВУЛФС (), група 1

ЕКСЕТЕР ЧИФС – ПЕРПИЊАН (), група 4

ЛИОН – ЊУКАСЛ ФАЛКОНС (), група 2

ЊУПОРТ ГВЕНТ ДРАГОНС – КАВАЛИЈЕРИ ПРАТО, група 4

ПЕТРАРКА ПАДОВА – ТУЛОН, група 2

СТАД ФРАНС – ВУСТЕР ВОРИОРС, група 1

Субота, 22. јануар:

ЛОНДОН ВОСПС – БОРДО, група 3

БАЈОН – РОВИГО, група 3

ТАБЕЛЕ:

ГРУПА 1

[table “21” not found /]

ГРУПА 2

[table “22” not found /]

ГРУПА 3

[table “23” not found /]

ГРУПА 4

[table “24” not found /]

ГРУПА 5

[table “25” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.