ВЕЛИНГТОН ОСТАО НЕПОБЕДИВ И ПОСЛЕ ШЕСТОГ КОЛА

НЕ ЗНАЈУ ЗА ПОРАЗ: крилни треће линије скрама Лајонса Арди Савеа покушава да дође до лопте пре демија Кантерберија Вилија Хајнца
НЕ ЗНАЈУ ЗА ПОРАЗ: крилни треће линије скрама Лајонса Арди Савеа покушава да дође до лопте пре демија Кантерберија Вилија Хајнца

Рагбисти Велингтона остали су једини не поражени после шесте рунде Првенства провинција Новог Зеланда, односно ИТМ Купа. Лавови су на свом терену Регионалног стадиона у главном граду Аотеарое на колеа бацили шампионе државе савладавши Кантербери 25:19 (15:16). Каунтис Манукау успели су још једном ове сезоне да одбране Ренфорли Шилд. Овог викенда изазивач је био Ваикато који је поражен у Пукекохи 37:25 (20:11) док је у утакмици с које смо Вас директно извештавали Окланд био убедљив против Нортланда 41:10 (14:7).

Момци из престонице су сасвим заслужено на првом месту Премијершип дивизије. Почетком другог полувремена били су с играчем мање јер је Арди Савеа добио жути картон, слична ситуација се поновила пред крај меча када је Адам Хил добио црвени картон због гажења противнка али су Лавови успели да се одбране силовитим нападима Кантерберија који је окупирао есеј простор ривала последњих десет минута.

ТОНИ ПУЛУ ПОСТИЖЕ ЕСЕЈ ПРОТИВ ВАИКАТА
ТОНИ ПУЛУ ПОСТИЖЕ ЕСЕЈ ПРОТИВ ВАИКАТА

У локалном дербију две провинције које дају највише играча за Чифсе, односно већ две године за редом шампионску франшизу Супер рагбија Каунтис Манукау је успео да одбрани Лог о` Вуд тријумфом против Ваиката. Изабраници Тане Умаге послали су кући комшије празних руку, без и бонус бода за пораз од седам и мање поена разлике док су себи приграбили свих пет есејима Шервина СтауверсаАугустина Пулуа, Рејнолда Ли Луа и Тонија Пулуа.

Било је промена и у врху Чемпионшип дивизије јер је Тасман у директном дуелу с ривалом сменио Хоукс Беј с првог места табеле победивпи га на терену стадиона Трафарлгар парк у Нелсону 18:9 (5:6).

РЕЗУЛТАТИ ШЕСТОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ – САУТЛЕНД 25:33 (19:13)

ОКЛАНД – НОРТЛАНД 41:10 (14:7)

ОТАГО – МАНАВАТУ52:41 (36:27)

КАУНТИС МАНУКАУ – ВАИКАТО 37:25 (20:11)

ВЕЛИНГТОН – КАНТЕРБЕРИ 25:19 (15:16)

ТАРАНАКИ – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ 21:3 (14:3)

ТАСМАН – ХОУКС БЕЈ 18:9 (5:6)

САУТЛЕНД – НОРТ ХАРБУР 34:31 (5:16)

ТАБЕЛА ПРЕМИЈЕРШИП ДИВИЗИЈЕ ПОСЛЕ ШЕСТОГ КОЛА

[table “62” not found /]

ТАБЕЛА ЧЕМПИОНШИП ДИВИЗИЈЕ ПОСЛЕ ШЕСТОГ КОЛА

[table “63” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.