ВЕЛС ОДРАДИО ПОСЛЕДЊИ ТРЕНИНГ ПРЕД ДРУГИ ТЕСТ СА НОВИМ ЗЕЛАНДОМ

ПОМОЋНИ ТРЕНЕР ВЕЛСА: Нил Џенкинс
ПОМОЋНИ ТРЕНЕР ВЕЛСА: Нил Џенкинс

Селекција Велса је одрадила последњи тренинг пред други тест меч који ће одиграти са Новим Зеландом у Велингтону на Регионалном стадиону. Пред седмом силом су се појавили само шутери, неодајући много, готово ништа од оног шта спремају Змајеви за сутра.

Представницима медија обратио се Нил Џенкинс помоћни и тренер шутера рагбиста Велса.

Новинаре је интересовало да ли су његови ученици изненађени ветром у Велингтону, који је надалеко познат по непредвидивости и јачини, и по чему зoву Велингтон измешу осталог и Град ветра.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ВЕЛИНГТОНА: Јован Бајић

Нил Џенскинс је рекао да је Велс и раније играo у главном граду Новог Зеланда и да су им познате карактеристике ветра:

Били смо овде 2011. за време Светског купа, тако да су нам добро познати услови и с тим морамо да се носимо. Не очекујемо да ће Ол блекси претерано шутирати лопту, ценим да ће играти нападачки рагби али прошле недеље су упутили пар лопти иза наших леђа тако да ћемо морати да покријемо те рупе. И Чифси су нам задали сличне проблеме у уторак, мораћемо и радили смо на томе.

Помоћни тренер Велса се осврнуо и на претходне две утакмице:

У суботу смо играли добро, водили већи део сусрета, али смо поклекли на крају, док је меч у уторак био разочаравајући. Нешто тако не смемо поново да дозволимо. Морамо да покушамо да играмо истим, високим ритмом целу утакмицу. Не само 60 или 70 минута јер се она игра целих 80 – рекао је први играч који је у историји рагбија успео да постигне 1.000 поена и додао:

Тешко је пратити темпо Ол блекса. Играли смо протеклих година добро са њима али нисмо успели да останемо на том нивоу читаву утакмицу. Увек су нас добијали у последњих 20, 10 минута.

Вел ће у суботу у Велингтону одиграти други тест меч са Ол блексима. У првом су претрпели пораз 39:21, док су у уторак у Хамилтону још горе прошли у сусрету са Чифсима који су их понизили 40:7.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.