ВЕЛС ШОКИРАО ЕНГЛЕСКУ

ДЕТАЉ С МЕЧА НА ТВИКЕНХЕМУ: Змајеви у продору
ДЕТАЉ С МЕЧА НА ТВИКЕНХЕМУ: Змајеви у продору

У веома исчекиваном окршају Енглеске и Велса, Змајеви су однели победу 28:25 (9:16) са стадиона Твикенхем у Лондону којим су избили на врх групе А, односно групе смрти. Раније у току дана Италија се жестоко намучила не били савладала Канаду 23:18 (13:10) док је Јужна Африка повратила самопоуздање у последњем мечу трећег дана другог кола Светског купа убедљивим тријумфом 46:6 (17:6) против Самое.

У групи смрти сваки бод је од изузетне важности. Енглези су имали прилику да освоје цео плен обзиром да су водили готово читавим током меча. Међутим, када су Велшани и поред повреда која су додатно удариле тим, прешли у вођство есејем Герета Дејвиса и трансформацијом Дана Бигара који постигао 23 поена на сусрету обзиром да је био прецизан и из седам казни, домаћини Мондијала су у последњој шанси на мечу одбили прилику за изједначење. Одлучили су се да из казне, уместо шута на гол који би им обезбедио поделу бодова, играју аут у покушају да поново стекну предност.

Тај покушај се изјаловио, Велшани су победили и оставили Енглезе да против Аустралије покушају да забележе тријумф не би ли остали у трци за пролазак у нокаут фазу турнира.

Спрингбоски су поправили утисак после шокантног пораза од Јапана у њиховој првој утакмици на смотри најбољих селекција света а жртва је била Самоа. Пацифчки острвљани су били жртва беса Јужноафиканаца који су их са шест есеја декласирали 46:6. Половина их је била дело Џеј Пи Питерсена који је сусрет завршио као хет трик јунак.

РЕЗУЛТАТИ ТРЕЋЕГ ДАНА, ДУГОГ КОЛА СВЕТСКОГ КУПА

КАНАДА – ИТАЛИЈА 18:23 (10:13)

САМОА – ЈУЖНА АФРИКА 6:46 (6:17)

ЕНГЛЕКСА – ВЕЛС 25:28 (16:9)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.