ЕНГЛЕЗИ НА КОРАК ОД МЕЧА ЗА ГРЕН СЛЕМ, СУСРЕТ У ЕДИНБУРГУ НАДА ШКОТА И ВЕЛШАНА

ИПАК НА РАСПОЛАГАЊУ ЗА МЕЧ НА ТВИКЕНХЕМУ: Серђо Парисе у дуелу с Енглезима.
ИПАК НА РАСПОЛАГАЊУ ЗА МЕЧ НА ТВИКЕНХЕМУ: Серђо Парисе у дуелу с Енглезима.

Најинтересантнија утакмица четврте рунде Купа шест нација одиграће се сутра у Единбургу између Шкотске и Велса обзиром да обе репрезентације још увек имају шансе за освајање турнира. После окршаја на стадиону Марејфилд уследиће онај на Ленсдаун роуду у Даблину где ће Французи против Ираца покушати да забележе прву победу и тиме прекину најгори низ мечева без тријумфа у елитном друштву Европе у последњих 55 година. Последњи сусрет кола који ће се одиграти у недељу на Твикенхему требало би да буде формалност за Енглезе у наставку пута ка Грен слему јер су шансе за тријумф Италије у Лондону минималне.

Шкоти нису остварили три победе за редом још од 1996. када је такмичење бројало пет учесника и искрено се надају да ће против келтске браће то коначно успети да ураде. У односу на првопласиране Енглезе, од којих су и претрпели једини пораз до сада, поред два бода имају и 28 поена мање у поен количнику. Евентуални тријумф над Велшанима који нису остварили од 2007. продужио би им сан о титули.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ШКОТА И ВЕЛШАНА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА ШКОТА И ВЕЛШАНА

Онај о одбрани исте у главама Змајева је реалнији јер ако се врате из шкотске престонице уздигнутих глава, где су претходних пет посета славили с 13 поена и више, преостаје им меч одлуке у Кардифу против Енглеске у последњем колу следеће суботе. У редове Велса вратиће се Сем Ворбатрон али капитенство остаје на Рајану Џонсу.

Колико су Ирци очајно играли у претходној рунди у Единбургу најбоље сведочи чињеница да су имали 71 процента лопту у својим рукама и 77 процента терена у поседу али нису усплеи да победе Шкоте. У овом колу им долазе Французи које су само једном савладали у девет мечева али оно што их може охабрити је да Триколори иза себе имају три пораза.

У НЕЗАВИДНОМ ПОЛОЖАЈУ: рагбисти Ирске и Француске.
У НЕЗАВИДНОМ ПОЛОЖАЈУ: рагбисти Ирске и Француске.

Изабраници Филипа Сен Андреа ако се рачунају и прологодишње утакмице, немају победу у Купу шест нација у претходних шест окршаја што је понижавајуће за репрезентацију која се може похвалити да је вице шампион света. Поразом на Ленсдаун роуду изједначили би црни низ последњи пут везан у најпрестижнијем турниру Старог континента 1927.

Енглеска је до сада на колена бацила Шкотску, Ирску и Француску и само их тријумф над Италијанима дели од меча за Грен слем који нису освојили пуну деценију. Азури од самог уласка у елитно такмичење и преименовање истог у Куп шест нација 2000. важе за најслабијег противника али последњих сезона умеју да изненаде што су на својој кожи ове године осетили Триколори. Једини противници поротив који нису до сада остеили сласт победе су Ирци и Енглези с којима ће копља укрстити у недељу.

ПАРОВИ ЧЕТВРТОГ КОЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА

Сутра:

ШКОТСКА – ВЕЛС

ИРСКА – ФРАНЦУСКА

Недеља, 10. март:

ЕНГЛЕСКА – ИТАЛИЈА

ТАБЕЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА ПРЕД ЧЕТВРТО КОЛО

[table “27” not found /]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.