ЕНГЛЕЗИ ПОКОРИЛИ КАРДИФ

СЛАВЉЕ ЦРВЕНИХ РУЖА: Енглеи прослављају полагање Кајла Синклера. ФОТО AP
СЛАВЉЕ ЦРВЕНИХ РУЖА: Енглеи прослављају полагање Кајла Синклера. ФОТО AP

У другој утакмици, трећег кола Првенства шест нација, рагбисти Енглеске су надиграли Змајеве на терену стадиона Миленијум у Кардифу и заслужено славили у велшкој престоници 20:10 (8:3) чиме су се вратили у борбу за титулу најбоље репрезентације Старог континента.

Еглези су мудо играли од самог почека утакмице. Стрпљиво су правили прилике непрестаним нападима што је омогућило Овену Фарелу да постигне прве поене на мечу из казненог ударца.

Недуго после успешног шута на стативе капитена Енгеске, Ентони Вотсон је постигао есеј, који Овен Фарел није успео да трансформише.

Радост домаћим навијачима у првом полувремену донео је Ли Халфпени прецизним ударцем на гол из казненог ударца.

Сам почетак другог, донео им је ерупцију одушевљења јер је Луис Рис Замит пресекао додавање старих непријатеља и отрчао до есеј простора и положио. Поентирање крила које зарађује за хлеб у енглеском Глостеру претворио  је Ли Халфпени чиме су Велшани наравили преокрет и повели први пут на мечу.

ПРИНЦ И ПРИНЦЕЗА ОД ВЕЛСА: Вилијам и Катарина
ПРИНЦ И ПРИНЦЕЗА ОД ВЕЛСА: Вилијам и Катарина

Међутим, славље домаћих навијача међу којима је био и Принц од Велса и Војвода Кејмбриџа, престолонаследнник Вилијам са Принцезом од Велса Катарином која је навијала уа Енглезе, није дуго трајало јер је Кајл Синклер, после неколико фаза играча скрама на есеј линији Змајева, пробио одбрану и поентирао. После полагања десног стуба прве линије Бристол Берса, Овен Фарел је био прециза за додатна два поена шутем за трансформацију и вођство 15:10.

То се све дешавало у периоду од 41. до 45. минута док се у следећих пола сата водила “рововска борба”, семафор је мировао јер ни једна страна није успела да надмудри и надигра другу и укњижи нове поене.

Вепшани су имали своје шансе да направе преокрет и коначно, после два пораза у новој сезони Првенства шест нација осете сласт победе. Ипак, оверу тријумфа Црвених ружа у Кадифу начинио је Оли Лоренс постигнувши есеј у 75. минуту за коначних 20:10 јер је Овен Фарел промашио претварање.

Новим бодовима освојеним победом у велшкој престони, Енглеска се вратила у трку за освајање титуле шампиона Првенства шест нација.

ВЕЛС – ЕНГЛЕСКА 10:20 (3:8)

Стадион Миенијиум у Кардифу

Гледалаца: 74.007

Главни судија: Метју Рејнал (Француска)

Помоћници: Ендру Брјес (Ирска), Крис Басби (Ирска)

Судија у ТВ студију: Брајан Мек Нис (Ирска)

ВЕЛС: Герет Томас, Кен Овенс, Томас Френсис, Адам Беирд, Алун Вин Џонс, Крајст Тшиунза, Џастин Типурић, Таулупе Фалетау, Томос Вилијамс, Овен Вилијамс, Луис Рис Замит, Џо Хокинс, Масон Грејди, Џош Адамс, Ли Халфпени

Бредли Робертс, Рис Кари, Дилон Луис, Дафид Џенкинс, Томи Рефел, Киеран Харди, Дан Бигар, Ник Томпкинс

ЕСЕЈИ: Луис Рис Замит (41`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ли Халфпени (42`)

КАЗНЕ: Ли Халфпени (22`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ЕНГЛЕСКА: Елис Генџ, Џејми Џорџ, Кајл Синклер, Мро Итоје, Оли Чесум, Луис Лудлам, Џек Вилис, Алекс Домбарнд, Џек Ван Портвлиет, Овен Фарел, Ентони Вотсон, Оли Лоренс, Хенри Слејд, Макс Малинс, Фреди Стјуарт

Џек Вокер, Мако Вунипола, Ден Кол, Кортни Лоус, Бен Кари, Алекс Мичел, Маркус Смит, Хенри Арундел

ЕСЕЈИ: Ентони Вотсон (19`), Кајл Синклер (45`), Оли Лоренс (75`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Овен Фарел (45`)

КАЗНЕ: Овен Фарел (10`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.