ЕНГЛЕСКА НАДИГРАЛА ПУМАСЕ

ПОСТИГАО ПРВИ ЕСЕЈ НА МЕЧУ: Нејтах Хјуз полаже.
ПОСТИГАО ПРВИ ЕСЕЈ НА МЕЧУ: Нејтах Хјуз полаже.

У својој премијерној утакмици у оквиру Тест мечева крајем године када селекције са јужне хемисфере гостују јужној, Енглеска је на терену стадиона Твикенхем у југозападном Лондону, била боља у дуелу са Аргентином која није приказала игру каква се очекује од репрезентације учеснице Рагби првенства, односно Пренства четири нације, победивши је 21:8 (14:3).

Енглезима се не може оспорити квалитет и боља игра током читавог тока меча, али стекао се утисак да домаћини ипак нису били толико добри колико су гости били лоши.

Момци са Црвеном ружом на грудима су повели казненим ударцем Џорџа Форда у осмом минуту али је Емилијано Бофели на исти начи изједначио у десетом.

Кретаор игре Бата је поново био прецизан из шута на гол за 6:3 нешто касније пре него што је

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ТВИКЕНХЕМА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА ТВИКЕНХЕМА: Јован Бајић

Хоакин Тукулет добио жути картон због контакта са Мајком Брауном у ваздуху, после којег је аријер Харлеквинса морао да напусти игру и буде замењен.

Већ су следећим тренуцима игре, домаћини су постигли први есеј на сусрету. Џорџ Форд је одлично дугим додавањем пронашао на крилу Нејтана Хјуза којему није било тешко да поентира јер никог није било испред њега.

Џорџ Форд промашио шут за додатна два поена обзиром да је полагање, а самим тим и трансформације, била тик уз аут линију али је зато био прецизан из још једне казне у 35. минуту за 14:3.

У наставку сусрета водила се доста изједначе борба у којој је ипак Енглеска била боља што се и осликало на коначни исход. Резервиста, и до пре пар година професионални војник у британским оружаним снагама, рођен на Фиџију Семеса Рокодугуни је постигао други есеј за Енглеску који је претворио Џорџ Форд.

Да се упорност и стрпљење које им је недостајало током читавог тока меча, ипак исплати, Аргентинци су доказали у последњим моментима сусрета. Коначно су повезали своје редове у акцији која је трајала неколико фаза и више минута, где су прошетали одбрану ривала пар пута са једне стране терена на другу и постигли есеј преко Николаса Санчеса.

Емилијано Фофели је промашио трансформацију као што је промашио и казну раније у мечу. Интересантно је да је и Николас Санчес промашио гол из казненог ударца док је Хуан Мартин Хернандес промашио две казне што је све укупно 14 поена.

Да су их постигли, можемо само нагађати какав би био исход утакмице. И не ради се само о поенима које би постигли јер би после тога и био шут на њих, вероватно би имали лопту у поседу, и највероватније да би се питање победника меча постављало другачије.

Међутим, нећу се много сада бавити аналитиком и нагађањима. Чињеница је да Енглеска ипак била боља и победила. Пумаси су вероватно извукли поуку из овог меча.

ЕНГЛЕСКА – АРГЕНТИНА 21:8 (14:3)

Стадион Твикенхем у Лондону

Гледалаца: 81.800

Главни судија: Маријус Ван Дер Вестхоизен (Јужна Африка)

Помоћници: Најџел Овенс (Велс), Ден Џонс (Велс)

Судија у ТВ студију: Оли Хоџс (Ирска)

ЕНГЛЕСКА: Мако Вунипола, Дилан Хартли, Дан Колс, Кортни Ловс, Џорџ Куртис, Крис Робшоу, Сем Андерхил, Нејтан Хјуџс, Бен Јангс, Џорџ Форд, Елиот Дејли, Хенри Слејд, Џонатан Џозеф, Ентони Вотсон, Мајк Браун

Џејми Џорџ, Елис Џенџе, Хари Вилијамс, Џо Ланчбури, Сем Симондс, Данијел Кер, Алекс Лозовски, Семеса Рокодугуни

ЕСЕЈИ: Нејтан Хјуџс (24`), Семеса Рокодугуни (67`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џорџ Форд (69`)

КАЗНЕ: Џорџ Форд (8`, 15`, 35`)

ДРОП ГОЛОВИ: /

ЖУТИ КАРТОНИ: /

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: /

АРГЕНТИНА: Сантјаго Гарсија Бота, Аугустин Креви, Нахуел Тетас Ћапаро, Матиас Алемано, Томас Лаванини, Пабло Матера, Маркос Кремер, Томас Лезана, Мартин Ладахо, Хуан Марти  Хернандес, Емилијано Бофели, Сантијаго Гонсалес Иглесиас, Матиас Морони, Рамиро Мојано, Хоакин Тукулет

Хулиан Монтоја, Лукас Нугера, Еннрике Пиерето, Беџамин Макоме, Леонардо Сенаторе, Гонзало Бертраноу, Николас Санчес, Себастиан Канцелере

ЕСЕЈИ: Николас Санчес (78`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Емилиано Бофели (11`)

КАЗНЕ: /

ДРОП ГОЛОВИ: /

ЖУТИ КАРТОНИ: Хоакин Тукулет (23`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ: /

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.