ЕНГЛЕСКА ПРЕГРМЕЛА ВЕЛС, ОДНОСНО ФРАНСУКА ШКОТСКУ

ПОНОВО ИСКЉУЧЕН: Ника Амашукели показује Овену Фарелу жути картон који је после преиначен у црвени.
ПОНОВО ИСКЉУЧЕН: Ника Амашукели показује Овену Фарелу жути картон који је после преиначен у црвени.

У још једном викенду утамица загревања пред Светски куп, Енглези су на Твикенхему у сусрету пуном драме али и картона, победили Велс 19:17 (3:0). Слично је било и у Сент Ентјену где су Французи и последњем минуту меча остварили тријумф 30:27 (13:10) против Шкотске. Сутра играју Чиле и Намибија, Грузија и Румунијиа и Португалија против САД.

У окршају старих непријатеља Енглеза и Велшана, виђено је чак пет жутих картона и један црвени. Недисциплином су предњачили домаћини. У једном тренутку Енгези су имали чак тројицу ирача мање на терену јер су жуте картоне добили Елис Генџ и Фреди Стјуарт у 57. и 58. минуту, односно Овен Фарел у 63. који је касније преиначен у црвени јер је отварач Енгеске приликом обарања противнника раменом ударио у главу Велшанина.

Змајеви су у тим моментима успели да претекну почетну предност 9:0 Црвених Ружа и поведу 9:17 али и са два играча мање на игралишту, домаћи су есејем Маора Итојеа и трансформацијом Џорџа Форда дошли до 16:17. Адам Бирд капитен Велса се прикључио картонијади у 74. минуту добивши жути, а који трен касније Џорџ Форд је прецизним ударцем из казне решио питање победника преокренувши на 19:17.

Шкоти су одличном игром водили већину првог полувремена. Тек пред крај првог дела игре, жути картон Алија Пирса олакшао је посао Французима да преокрену резултат есејем Романа Нтамака и претварањем Тома Рамоса. У наставку сусрета домаћини су повећали вођство полагањима Демиена Пенуа и Шарла Оливона које је Тома Рамос трансформисао за 27:10 чиме се помислио да су Триколори решли сусрет.

Међутим, ратоборни Шкоти ватили су се у меч са три есеј у преиоду од десет минута од 63. до 73. Први је положио Духан Ван Дер Мерве, потом Рори Дарџ и Кајл Стејн. Нажалост Фин Расел је претворо једио полагање Рорија Дарџа па је есеј Кајла Стејна донео Брђанима изједначење 27:27.

У последњем минуту меча, гости су били у поседу лопте која им је прво испала унапред а после су и скривили казну што је омогућило Тома Рамосу да у 79. минуту прецизним ударцем поново донесе предност и победу Францукој 30:27.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ОВОГ ВИКЕНДА

Данас:

ЕНГЛЕСКА – ВЕЛС 19:17 (3:0)

ФРАНЦУСКА – ШКОТСКА 30:27 (13:10)

Сутра:

ЧИЛЕ – НАМИБИЈА

ГРУЗИЈА – РУМУНИЈА

ПОРТУГАЛИЈА – САД

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.