ЕНГЛЕСКИЊЕ ОСВОЈИЛЕ ПРВЕНСТВО ШЕСТ НАЦИЈА ГРЕН СЛЕМОМ

ОПЕТ ЗАВРШИЛЕ ГРЕН СЛЕМОМ. рагбисткиње Енглеске славе титуле
ОПЕТ ЗАВРШИЛЕ ГРЕН СЛЕМОМ. рагбисткиње Енглеске славе титуле

Рагбисткиње Еглеске освојиле су Првенство шест нација Грен слемом, савладавши Француску 38:33 (33:0) пред рекордним глеалиштем од 58498 душа на трибинама чувеног стадиона Твикенхем у Лондону. Дрвена кашика, односно, последње место припало је Иркињама које су претрпеле и пети праз, ове суботе од Шкотланђанки 36:10 (5:3).

Да је заиста велико интересовање било за окршај дама Енглсеске и Француске, најбоље сведичи чињеница да је постављен нови рекод по посети утакмици женског рагбија. И готово 60000 људи није зажалило долазак на Твикнхем јер је заиста виђена драма.

Енглескиње су оствариле огромну предност у првом полувремену повевши 33:0. О каквом се повратку у меч ради одлично сликава податак да су Францускиње у наставку постигле исти број поена као њихове противнице у првих 40. минута.

Ипак, заоставштима из првог полувремена и пет поена у другом, били су довољни Енглеској да пети пут за редом освоји Првенство шест нација, четврти пут Грен слемом и присвоји нови пехар намењем шампионима Старог континента  у конкуренцији жена, израћен свега дан пред последње коло.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.