ЗАГРЕБ РЕШАВА ОДНОС СНАГА НА БАЛКАНУ

У ПОТЕРИ ЗА ПРВИМ МЕСТОМ: Рагбисти Загреба. ФОТО: Берислав Рожман.
У ПОТЕРИ ЗА ПРВИМ МЕСТОМ: Рагбисти Загреба. ФОТО: Берислав Рожман.

Последња утакмица, последњег, петог кола Регионалог „Балканско – Дунавског Првенства даће расплет изузетно замршене ситуације око парова четврфинала. Учесници нокаут фазе су увелико познати а управо дуел Загреба који ће данас од 14 сати на Рудешу у оквиру групе Б угостити Донау Пиратен из Беча разјасниће парове осам најбољих клубова из Аустрије, Словеније, Хрватске, Боснен и Херцеговине и Србије.

Поред учесника данашњег дуела, односно Загреба и Донау Пиратена у четвртфинале су се пласирали Нада из Сплита, Булдогок из Сазхаломбате, Љубљана, шампион Србије Победник, првак Мађарске Витезек из Естергома и освајач Првеснтва Босне и Херцеговине Челик из Зенице.

Домаћину је сусрет од пресудног значаја јер му од његовог исхода зависи коначан пласман и противник у четвртфиналу. Загребчани ове сезоне у свим такмичењима не знају за пораз. На Рудешу је протекле суботе страдао Кечкемет што је екипи сигурно додатно дало на самопоуздању поред освајања прве позиције у групи Б. У случају да Лавови данас савладају Пирате с Дунава и при томе освоје бонус бод, ући ће у нокаут фазу као најбоље пласирани тим и у четвртфиналу ће поново одмерити снаге с Бечлијама.

ПРИРАТИ С ДУНАВА (зелео - бели дресови) У АКЦИЈИ.
ПРИРАТИ С ДУНАВА (зелео - бели дресови) У АКЦИЈИ.

Прваку Аустрије ово је дебитантска сезона у Балканско – Дунавском Првенству и већ се наметнуо као озбињан противник. У првом мечу су ремизирали с Љубљаном 17:17 у другом су славили у Кечкемету 13:10 док су  у трећој утакмици савладали Краљевски београдски рагби клуб 24:12. Колико им је стало до победе најбоље осликава податак да су дан раније допутовали у Загреб како би се што боље припремили за меч одлуке. Тријмфом и бонус бодом Доану би преузео прво место у групи од Загреба и био бби други у коначном пласману док у супротној варијанти рагбисти из Беча завршавају као осми, најслабији тим у четвртфиналу.

Несумљиво да ће обе екипе „погинути“ на терену не би ли узеле изузетно цењен плен у виду пет бодова од којих им зависи судбина у завршници све популарнијег и квалитетнијег Балканско – Дунавског Првенства. Лепо време у Загребу сигурно ће бити додатни мотив свим љубитељима рагбија из Хрватске престолнице да присутвују изузетно интересантном мечу на Рудешу где ће бити присутан и новинар Рагби Озона на чијим страницама ћете моћи одмах по завршетку меча да прочитате извештај с меча.

ТАБЕЛА ГРУПЕ Б

[table “37” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.