ЗМАЈЕВИ ПОБЕДИЛИ СПРИНГБОКСЕ У ВАШИНГТОНУ

ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Рајан Илајс постиже победоносни есеј. ФОТО: HUW EVANS PICTURE AGENCY
ТРЕНУТАК ОДЛУКЕ: Рајан Илајс постиже победоносни есеј на очиглед Роберта Ду Прија (22). ФОТО: HUW EVANS PICTURE AGENCY

У историјској утакмици одиграној на терену стадиона Ер Еф Ка у Вашингтону између Јужне Африке и Велса, Змајеви су забележили тријумф 22:20 (14:3) против Спрингбокса есејем Рајана Елиса у последњим тренуцима меча за преокрет и трећу победу у низу у окршајима са рагбистина са југа Црног континента.

Утакмица у Вашингтону остаће упамћена п много чему па и по чињеници да је у главном граду Сједињених Америчких Држава први пут одигран сусрет међународног карактера који би требао да има дуел светских велесила у рагбију попут Јужне Африке и Велса. Нешто налик ономе од пре две године када су се и Чикагу састали Нови Зеланд и Ирска, која је тада први пут у својој историји савладала Ол блексе., и то се може констатовати, разбили 40:29.

Међутим, за разлику од меча са стадиона Солџер филд, онај са Ер Еф Ка се разликовао и по одзиву публике али и по квалитету приказаног рагбија.

Спрингбокси су изашли на мегдан Змајевима са тимом у коме је дебитовало чак 13 играча. Срећа по Јужноафриканце, ни Велшани нису били много спретну. Да јесу, пораз би био убедљивији.

Игра обе репрезентације је обиловала грешкама, али више и кобније су направили момци у зелено-златним мајцама. Ону која их је коштала меча је направио Роберт Ду Приз свега минут после успешно изведене казне којом је довео у вођство Спрингбоксе 20:17.

Други пут у истој акцији, Велшани су изблокирали пут Роберта Ду Приза. Овог пута је то пошло за руком Томасу Вилијамсу који је постигао други есеј за свој тим, а лопту је поклопио иза противничке гол линије резервни талонер Рајан Елис за преокрет и победу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.