ЗМАЈЕВИ СПАЛИЛИ ШКОТЕ

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У РАЗБИЈАЊУ ХАЈЛЕНДЕРА: Џејми Робертс у продору
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У РАЗБИЈАЊУ ХАЈЛЕНДЕРА: Џејми Робертс у продору

У дуелу келске браће одиграном у главном граду Велса, Змајеви су декласирали Шкоте на терену стадиона Миленијум постигавши седам есеја, недозволивши ривалу ни једном да лопожи. Домаћинима је у остварењу убедљиве победе 51:3 (27:3) у многоме помогао Стјуарт Хог који је зарадио црвени картон због којег су Брђани готово сат времена били са играчем мање.

Аријеру Шкотске француски судија Жером Гарсе је прво показао жути картон јер је Хог скочио раменом у лице Дана Бигара који је погодио отварача Велса у доскоку после шута. Видевши и на великом екрану у успореном снимку (не)дело Стјуарта Хога, делиоц правде је преиначио своју одлуку и искључио виновника инцидента са утакмице.

ФРАНЦУЗ ИСКЉУЧУЈЕ ШКОТА
ФРАНЦУЗ ИСКЉУЧУЈЕ ШКОТА

Крајњи исход сусрета се није могао наслутити обзиром да су Шкоти повели казненим ударцем Грега Леидлоуа у четвртом минуту, али у 24. кола су кренула низбрдо после непажње, можда и намерног чина Хога и катастрофа је била неизбежна.

Велшани су утакмицу мудро и рутински привели крају. Победу су поред осталих саиграча извојевали Џорџ Норт и Џејми Робертс са по два есеја док су по једном поентирали Лиам Вилијамс, Таулупе Фалетау и Родри Вилијамс.

Змајеви који су се после две године чувања у свом гнезду, опростили од титуле шампиона Европе, у зависности од меча у Сен Денију, Првенство шест нација ће завршити на трећем месту ако их Ирце тријумфом смене на трону или четвртој позицији ако Французи победе у последњој утакмици сезоне.

ВЕЛС – ШКОТСКА 51:3 (27:3)

Стадион Миленијум у Кардифу

Гледалаца: 76.000

Главни судија: Жером Гарсе (Француска)

Помоћници: Крис Полок (Нови Зеланд), Грег Гарнер (Енглеска)

Судија у ТВ студију: Грам Хјуз (Енглеска)

ВЕЛС: Гетлин Џенкинс, Кен Овенс, Родри Џонс, Лук Чартрис, Алун Вин Џонс, Ден Лидијат, Сем Вормбартон, Таулупе Фалетау, Мајк Филипс, Дан Бигар, Џорџ Норт, Џејми Робертс, Џонатан Дејвис, Алекс Катберт, Лиам Вилијамс

Ричард Хибарт, Пол Џејмс, Адам Џонс, Џејб Бол, Џастин Типурић, Родри Вилијамс, Рис Присланд, Џејмс Хук

ЕСЕЈИ: Лиам Вилијамс (16`), Џорџ Норт (34`, 42`), Џејми Робертс (39`, 8`), Таулупе Фалетау (53`), Родри Вилијамс (74`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Дан Бигар (17`, 35`, 40`, 49`), Џејмс Хук (75`)

КАЗНЕ: Дан Бигар (9`, 24`)

ШКОТСКА: Рајан Грант, Скот Лоусон, Џеф Крос, Ричи Греј, Џим Хамилтон, Рајан Вилсон, Кели Браун, Дејвид Дентон, Грег Леидлоу, Данкан Вајар, Макс Еванс, Мет Скот, Алекс Данбер, Даги Фајф, Стјуарт Хог

Рос Форд, Алисдар Дикинсон, Јуан Мареј, Тим Свинсон, Алаисдир Сторкош, Крис Касатр, Данкан Тејлор, Џек Чуберт

КАЗНА: Грег Леидлоу (4`)

ЦРВЕНИ КАРТОН: Стјуарт Хог (23`)

чтрнес до 15 одбојка и есеј

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.