ИЗНЕНАЂЕЊА НА СТАРТУ МОНДИЈАЛА НАДА

ОДУШЕВЉЕНИ: јуниори Шкотске славе победу против Аустралије
ОДУШЕВЉЕНИ: јуниори Шкотске славе победу против Аустралије

Премијерног дана деветог Светског првенства за играче до 20 година старости које се игра у Енглеској, било је и изненађења поред очекиваних исхода. Први пут у историји турнира, јуниори Шкотске су победили Аустралију 15:10, док су Аргентници славили против Француске 24:15.

На смотра најбољих нада светског рагбија умало се поновило чудо са Мондијала одиграног лане када је Јапан победио Јужну Африку, али Бејби Бокси су научили лекцију од својих узора и савладали Самураје који су већи део првог полувремена водили. Ипак, у наставку Јужноафриканци су славили убедљиво 59:19.

Међутим, најубедљивији тријумф су остварили Бејби блекси. Шампион су започели одбрану титуле декласиравши дебитанте 55:0 док су домаћини турнира били бољи од Италије 48:10. Најнеизвесније је било у окршају келтске браће где су Ирци успели да славе 26:25 против Велшана 26:25.

Друго коло Мондијала за играче до 20 година одиграће се у суботу, 11. јуна.

РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ ДАНА МОНДИЈАЛА ЗА ЈУНИОРЕ

Француска – Аргентина 15:24, Јужна Африка – Јапан 59:19, Велс – Ирска 25:26, Аустралија – Шкотска 10:15, Енглеска – Италија48:10 , Нови Зеланд – Грузија 55:0.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.