ИСТОРИЈСКИ ТРИЈУМФ АЗУРА

ОДУШЕВЉЕЊЕ: Италијани славе историјску победу против Француза.
ОДУШЕВЉЕЊЕ: Италијани славе историјску победу против Француза.

Репрезентативци Италије остварли су, слободно се може констатовати, највећу победу од како се на Апенинском полуострву игра рагби. Пред пуним трибинама стадиона Фраминио у Риму Азури су у трилер мечу савладали Француску 22:21 (6:8) чиме не само да су први пут тријумфовали против Триколора на свом терену него су први пут освојли и трофеј Ђузепе Гарибалди.

Италјани су први дошли до вођства преко Мирка Бергамаска који је у првом минуту меча успешно извео шут из казне.

Французи су узвратили преко Максима Мердара који је положио лопту у противнички есеј простор. Морган Пара је промашио трансформацју али је био прецизан пет минута касније из казне.

На исти начин млађи од браће Бергамаско који за хлеб зарађује на крилу париског Расинг Метроа приближио је Азуре на 6:8 а с тим резултатом се отишло на одмор.

СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ЗА ИТАЛИЈУ: Андреа Маси.
СТРЕЛАЦ ЈЕДИНОГ ЕСЕЈА ЗА ИТАЛИЈУ: Андреа Маси.

У наставку сусрета прво казна а потом есеј и претварање Паре, демја Клермона, наговестили су нову победу Француске али изабраници Ника Малета изненадили су поред екипе која је прошле сезоне  освојла Куп шест нација Грен слемом и своје навијаче.

Комбинација Италијана у левом углу терена створла је простор Андреи Масију да положи лопту иза гол линије ривала а Бергамаско је трансформисао поентирање аријера. Још једна казна крила поново је приближила домаће на два поена разлке која је спала на пет после шута Паре на стативе из казне и тада се опет учинило да је пропуштена прилика за прикључак.

Међутим, Италијани свесни чињенице да могу равноправно да се носе с једном од најјачих репрезентација Европе и света практично су заробили Французе на њиховој половини. У периоду од 70. до 75. минута Бергамаско је с два шута довео Италијане у предност од поен разлике и од тог тренутка није било силе да спречи Азуре на путу историјског тријумфа.

ДЕТАЉ С МЕЧА ИТАЛИЈА - ВЕЛС.
ДЕТАЉ С МЕЧА ИТАЛИЈА - ВЕЛС.

ИТАЛИЈА – ФРАНЦУСКА (6:8)

Стадион Фламинио у Риму.

Гледалаца: 40.000.

Главни судија: Брус Лоренс (Нови Зеланд)

Помоћници: Питер Фицгибон (Ирска), Стјуарт Терхеџ (Енглеска).

Судија у ТВ студију: Џим Џули (Шкотска).

ИТАЛИЈА: Андреа Ло Ћићеро (Салваторе Перуђини 46`), Карло Фестућа (Леонардо Ђилардини 46`), Мартин Кастрођовани, Сантјаго Делапе (Квентин Гелденхјуз 54`), Карло Антонио Дел Фава, Алесандро Зани, Роберт Барбиери (Пол Дербишир 58`), Серђо Парисе, Фабио Семенцато, Лућано Оркуера (Кристофер Бартон 58`), Мирко Бергамаско, Гонзало Гарсија, Гонзало Канале, Томасо Беневути, Андреа Маси.

ЕСЕЈ: Андра Маси (59`).

ТРАНСФОРМАЦИЈA: Мирко Бергамаско (60`).

КАЗНЕ: Мирко Бергамаско (1`, 23`, 64`, 71`, 76`).

ФРАНЦУСКА: Силван Марконет, Вилијем Серват (Гиљем Гиљардо 62`), Николас Мас (Лук Дукалкон 40`), Жулијен Пијер, Лајонел Нале (Жером Тион 57`), Тери Дусотуа, Жулијен Бонер, Себастијен Шабал (Иманол Харинодоки 57`), Морган Пара, Франсоа Трин Дук, Винсен Клер, Јаник Жузион (Дамијел Треј 71`), Орелин Ружери, Јоан Уже, Максим Мердар.

ЕСЕЈ: Винсен Клер (14`), Морган Пара (50`).

ТРАНСФОРМАЦИЈA: Морган Пара (50`).

КАЗНЕ: Морган Пара (19`, 44`, 68`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.