И АУСТРАЛИЈА И КАНАДА ДОПУТОВАЛА У ЕНГЛЕСКУ

ВАЛАБИСИ НА ДОЧЕКУ У БАТУ
ВАЛАБИСИ НА ДОЧЕКУ У БАТУ

Репрезентативци Аустралије и Канаде са стручним тимовима су последњи у низу који су допутовали у Енглеску где ће се у следечих месец и по дана борити за титулу шампиона света, неко са већим шансама за освајање, неко са мањим. Без обзира на претпоставке и нагађања везана за учинак, домаћини Мондијала су им приредили подједнако топлу добродошлицу.

Валабиси су дочекани у Дворани за састанке у Бату песмом Ворлд ин јунион хора школе Мејнард из Екситера после чега су им се обратили званичници Рагби савеза Енглеске, односно сам председник Бил Белмоунт, као и потпредседник Светског рагбија (Међународног рагби борда) Орегох Хоскинс. Захвалност је исказао капитен Аустралије Стивен Мур.

Аустралија је у групи А, такозваној групи смрти где су још домаћин – Енглеска, Велс који је такорећи такође домаћин обзиром да ће се поједине утакмице Мондијала и два четвртфинала играти на стадиону Миленијум у главном граду Кардифу, Фиџи и Уругвај. Валабиси ће у првом мечу за ривала имати Фиџи управо на Миленијуму 23. септембра. Поред ове улазница за сусрете Аустралије има још само за сусрет против Уругваја четири дана касније на Вила парку у Бирмингему.

КАНАЂАНИ НА ДОЧЕКУ У СВОНСИЈУ
КАНАЂАНИ НА ДОЧЕКУ У СВОНСИЈУ

Канади је уприличена добродошлица у Брангвин дворани у Свонсију, а химну светског првенства им је отпевао хор школе Јисгод Дифрин Огвен из Бетхезда, Гвинд у Велсу. Поред говора званица као и Валабисима, уручене су им капе Светског првенства.

Доделом капа, настављена је традиција која вуче веома јаке и дубоке корене у раним почецима рагбија. Када  су школе играле једна против друге, играчи би добијали добијали школске капе од чега се за репрезентативца када игра за државни тим у англо-саксонском друштву и говорном подручју, а касније пресликано и на остатак света, макар оног уско повезаног са рагбијем, каже да је добио-освојио кеп (капу).

Канада је у групи Д са Француском, Ирском, Италијом и Румунијом. Улазница за све утакмице Северноамериканаца има још увек у продаји.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.