И ПОСЛЕ ОКРШАЈА СА БЛУЗИСМА, КРУСЕЈДЕРСИ И ДАЉЕ НЕПОРАЖЕНИ

ДЕТАЉ СА ПРЕТХОДНОГ МЕЛА ДВЕ ЕКИПЕ: крило Блузса и стрелац есеја Марк Телеа зааустављен од одбране Крсташа. ФОТО: Getty Images

Крсташи су и 36. утакмицу остали непоражени на свом терену стадиона Рагби лига парк у Крајстчрчу. Нову победу забележили су у веома исчекиваном дербију на старту петог кола Супер рагби Аотеарое савладавши љуте ривале из Окланда, Блузсе 26:15 и поред чињенице да су губили на полувемену 7:6.

Гости из највећег града Новог Зеланда понадали су се да ће можда успети да осете сласт победе у Крајстчрчу што им се није десило пуних 16 година, после есеја Мака Талее у 10. минуту који је Отере Блек трансформисао за вођство 7:0.

Крусејдерси су им се приближили на свега један поен заостатка са два прецизна казнена ударца Ричија Мо` унге.

У наставку меча после пазуе, Отере Блек и Ричи Мо` унга су разменили по казну пре него што су се Блузси одлепили од Крусејдерса полагањем Реика Иоанеа у 55. минуту што је момцима из Окланда улило наду да ипак могу до победе у граду где нису славили још од 2004.

Међутим, Крсташи су направили преокрет и први пут на мечу прешли у вођство трансформацијом Ричија Мо` унге после есеја Мичела Дурмонда за 16:15.

Отварач Рагби клуба Линвуд и Новог Зеланда повисио је предност још једном казном пре него што је претворио полагање Вила Џордана три минута пред крај утакмице чиме су Крусјдерси остали једина непоражена екипа у Супер рагби Аотеарои.

КРУСЕЈДЕРС – БЛУЗС 26:15 (6:7)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 15.000

КРУСЕЈДЕРС: Џо Муди, Коди Тејлор, Мајкл Алаалатоа, Семјуел Вајтлок, Мичел Дунши, Том Сендерс, Том Кристи, Фету Даглас, Брајан Хал, Ричи Мо` унга, Џорџ Бриџ, Џек Гудхју, Брајдон Енор, Севулони Рис, Даид Хавили

Ендру Макалиио, Џорџ Боувер, Оли Јагер, Куинтен Стрејнџ, Сионе Хавили, Мичел Дурмонд, Фетули Паеа, Вил Џордан

ЕСЕЈИ: Мичел Дурмонд (61`), Вили Џордан (75`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (62`, 77`)

КАЗНЕ: Ричи Мо` унга (28`, 31`, 48`, 67`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

БЛУЗС: Алекс Хоџман, Џејмс Парсон, Офа Ту` унгафаси, Патрик Туипулоту, Џошуа Гудхју, Акира Иоане, Далтон Папали` и, Хоскинс Сотуту, Фајнали Кристи, Отере Блек, Кејлеб Кларк, Хари Пламер, Реико Иоане, Марк Телеа, Бауден Барет

Курт Еклунд, Карл Ту` инукуафе, Сионе Мафилео, Ерон Керол, Блејк Гибсон, Џонатан Руру, Ти Џеј Фаиане, Мет Дафи

ЕСЕЈИ: Марк Телеа (10`), Реико Иоане (55`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Отере Блек (12`)

КАЗНЕ: Отере Блек (46`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.