КАНТЕРБЕРИ ОСВОЈИО ПЕТУ ТИТУЛУ ЗА РЕДОМ

ШАМПИОНИ НОВОГ ЗЕЛАНДА: момци Кантерберија.
ШАМПИОНИ НОВОГ ЗЕЛАНДА: момци Кантерберија.

Рагбисти Кантерберија поставили су рекорд у домаћим оквирима освојивши пету узастопну титулу у Првенству провинција Новог Зеланда савладавши у финалу одиграном у Крајстчрчу Окланд 31:18 (15:13). Интересантно је да су се две најтрофејније провинције Земље великог белог облака први пут састале у мечу за наслов шампиона од како је 1976. године формирано такмичење.

Момци у црвено – црним дерсовима из без помоћи највећих звезда свог краја попут Ричија Мек Коува, Данијела Картера, Овена Френкса, Семјуела Вајтлока и компаније који одмарају после освојеног Купа четири нације и припремају се за предстојећу турнеју Ол блекса по земљама северне хемсфере. Екипа из највећег града Новог Зеланда били су достојан ривал Кантерберију али само у првом полувремену јер су их у наставку домаћи спречили у постизању поена.

ДЕТАЉ С ФИНАЛА: Енди Елис деми Кантерберија бежи капитену Окланда Данијелу Брејду.
ДЕТАЉ С ФИНАЛА: Енди Елис деми Кантерберија бежи капитену Окланда Данијелу Брејду.

И Окланд је био без већине репрезентативаца али више су их коштале сопствене грешке, превасходно младог отварача. Герету Аскомбу у више ситуација лопта је испала у напред и то у тренутцима када су акције обећавале есеј чиме је покварио јубилеј свом капитену Данијелу Брејду који је јутрос у финалу против Кантерберија одиграо 100. утакмицу у Првенству провинција Новог Зеланда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.