КИВИ ДЕРБИ И ОКРШАЈ У ПРЕТОРИЈИ ДАЈУ ФИНАЛИСТУ СУПЕР РАГБИЈА

ИСТА МЕТА, ИСТО ОДСТОЈАЊЕ: Чифси и Кусејдерси поново у полуфиналу
ИСТА МЕТА, ИСТО ОДСТОЈАЊЕ: Чифси и Кусејдерси поново у полуфиналу

Мечеви који ће дати финалисту Супер 15 рагбија за ову годину одиграће се сутра на тлу Новог Зеланда и Јужне Африке. У Хамилтону у дербију две франшизе Аотеарое на стадиону Ваикато, имаћемо репризу прошлогодишњег полуфинала где ће Чифси покушати да поново савладају Крусејдерсе и наставе одбрану титуле шампиона јужне хемсфере. Пет сати касније у Преторији Булси дочекују Брамбисе на путу у ка четвртом финалу.

Поглавице и Крсташи су се од оснивања Супер рагбија 1996. године 22 пута сатали. Крсташи су славили у 15 мечева али су Чифси успешнији на свом терену са 7 победа из 12 сусрета. Пре годину дана такође у полуфиналу, такође на стадиону Ваикато екипа капитена Лиама Месама је тријумфовала 20:17 и пласирала се у своје друго финале где је освојила титулу коју сада брани.

Међутим, у последњем окршају две франшизе, Крусејдерси су били убедљиви пре две недеље разбивши сутрашње земљаке и ривале у Крајстчрчу 43:15.

ДЕТАЉ С МАРТОВСКОГ МЕЧА БРАМБИСА И БУЛСА
ДЕТАЉ С МАРТОВСКОГ МЕЧА БРАМБИСА И БУЛСА

Булси и Брамбиси су имали 15 окршаја до сада и Озији су били девет пута успешнији али Јужноафриканци су у последњих пет година изгубли само два од 24 меча на свом Лофтус Версфилду. Тврђаву у Преторји ове сезоне јоп нико није освојио. Ипак, у последњем дуелу две екипе Брамбиси су у марту тријумфовали 23:20 у Канбер.

До сада само је једна екипа као гост успела да па се пласира у финале и каснје постане шампон Супер рагбија. То су учинили Крусејдерси пре 14 година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.