КЛЕРМОН ОБЕЗБЕДИО МЕСТО МЕЂУ ЧЕТИРИ НАЈБОЉИХ ЧЕЛИНЏ КУПА

КАПИТЕНСКИ: Орелин Ружери, стрелац првог есеја за Клермон у четврфиналу против Ла Рошела.
КАПИТЕНСКИ: Орелин Ружери, стрелац првог есеја за Клермон у четврфиналу против Ла Рошела.

Шампион Француске, обезбедио је место у полуфиналу Челинџ купа. Рагбисти Клермона тријумфом 23:13 (13:6) на гостовању у Ла Рошелу истоименој екипи корак су бижи финалу које ће се играти 20. маја у Кардфу али пре тога требаће да забележе победу и у полуфиналу где чекају победника сутрешњег сусрета Стад Франс – Монпеље.

Аустралијски интернационалац на месту отварача у Клермону Брок Џејмс отворо је сусрет казном али је Јужноафриканац на позицији аријера Грег Гусен на исти начн изједначио. Међутим, капитен гостију Орелин Ружери који је за овај меч враћен са центра на старо место у тиму, односно на крило, положио је лопту иза гол линије домаћина а Џејмс је био сигуран из трансформације. До одласка на одмор два шутера су разменили по казну.

СТРЕЛАЦ ДРУГОГ ЕСЕЈА ЗА КЛЕРМОН: Кини Муримуривалу (са лоптом) у акцији.
СТРЕЛАЦ ДРУГОГ ЕСЕЈА ЗА КЛЕРМОН: Кини Муримуривалу (са лоптом) у акцији.

У 63. минуту виђена је налепша акција на мечу из које је Ла Рошел поново дошао до изједначења. Самоанац Сефулу Гаугау повукао је лопту са сопствених пет метара, отарасио се двојице противника и додао је до Грега Гусена који је поентирао између статива и тиме себи олакшао претварање за поравнање резултата. Ипак, квалитет шампона Француске је дошао до изражаја. Девет минута пре краја есеј Кинија Муримуривалуа и трансформација Џејмса најавиле су победу гостију коју је поврдио Аустралијанац још једном казном у 76. минуту.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.