КОНАЧНО ТРИЈУМФ БЛУЗСА

НАПОКОН ПОБЕДИЛИ: детаљ с једног од претходних мечева Блузса и Лајонса.
НАПОКОН ПОБЕДИЛИ: детаљ с једног од претходних мечева Блузса и Лајонса.

Коначно, после седам недеља пакла и пораза рагбисти Окланд Блуза су успели да забележе победу. На терену стадиона Иден парк у највећем граду Новог Зеланда, Плавци су савладали Лајонсе из Јонаезбурга 25:3 (10:3) препустивши им последње место на табели. У другом мечу првог дана 12. викенда Супер рагбија Булси су тријумфовали на гостовању Варатасима поразивши их у самој завршници меча на стадиону Аустралија у Сиднеју 27:24 (10:13).

Момци Пета Лама забележили су победу којом су се склонили са, за франшизу њихове репутације, срамног последњег места на табели. Напокон су мало радости својим разочараним и огорченим навијачима донели Мајкл Хобс, Алби Метјусон и Лук Бреј есејима док је Герет Аскомб био сигуран из две трансформације и две казне.

Лајонси су имали своје шансе да избегну пораз у Окланду али кад год да су ушли у противничких 22 метра направили би грешку, казну или би им лопта испала у напред. Једине, почасне поене на сусрету за франшизу која је на клубском нивоу освајач Кари купа, односно шампион Јужне Африке, укњижио је Елтон Џантчис из казне.

ТРИЈУМФОВАЛИ У СИДНЕЈУ: детаљ с меча Варатас (тегет дресови) - Булс.
ТРИЈУМФОВАЛИ У СИДНЕЈУ: детаљ с меча Варатас (тегет дресови) - Булс.

У окршају бивших првака Супер рагбија у главном граду аустралијске државе Нови Јужни Велс гости из Преторије су однели победу без обзира што се непуних десет минута до краја меча чинило да ће четири бода остати у Сиднеју. Варатаси су есејем Атиелија Пакаланија други пут на утакмици прешли у вођство које је казном Брендон Мек Кибини повисио на 24:20.

Међутим, десни стуб прве линије Булса и конкурент за стстус Спрингбока Вернер Кругер је два минута пред последњи звиждук судије успео да положи лопту иза гол линије а за додатна два поена био је прецизан Морне Стејн чиме је заокружена победа Јужноафиканаца.

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА 12. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БЛУЗС – ЛАЈОНС 25:3 (10:3)

ВАРАТАС – БУЛС 24:27 (13:10)

Сутра:

ХАЈЛЕНДЕРС – ХУРИКЕЈНС

РЕБЕЛС – КРУСЕЈДЕРС

ШАРКС – ВЕСТЕРН ФОРС

СТОРМЕРС – ЧИТАС

Недеља, 13. мај:

РЕДС – ЧИФС

БРАМБИСИ су слободни у 12. колу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.