КРУСЕЈДЕРСИМА НИ БОНУС БОД У ОКЛАНДУ

ДВЕ ПОБЕДЕ ИЗ ДВА МЕЧА: центар Блузса Френсис Саили тампонира Данијела Картера.
ДВЕ ПОБЕДЕ ИЗ ДВА МЕЧА: центар Блузса Френсис Саили тампонира Данијела Картера.

У највећем новозеландском дербију Блузси су на терену стадиона Иден парк у Окланду у утакмици којом је почело треће коло Супер рагбија, извојевали победу 34:15 (20:12) против Крусејдерса чиме су доказали да је катастрофалан учинак из прошле сезоне дефинитвно иза њих и потврдили речи тренера Џона Кирвајна да у 2013. од највећег стадиона у земљи жели да створи неосвојиву тврђаву.

Кирвајнове речи су у дело преточили Френк Халаи с два полагања и Стивен Лаутау, Лук Брејд и Џорџ Моала са по једним и тиме поред четири за тријумф, освојили и бонус бод до којег Крусејдерси нису успели да дођу. И не само да Крсташи са све Данијелом Картером, Израелом Дагом, Робијел Фруеном и Керијаном Ридом у стартној постави нису успели да дођу до бонус бода него нису смогли снаге ни начина да постигну почасни есеј.

Све поене за најуспешнију франшизу јужне хемисфере укњижио је Данијел Картер из пет казнених удараца од којих су четири били у првом полувремену. Најлепши тренутак на утакмици виђен је у самој завршници сусрета, тачније у 74. минуту када је резервни отварач Бауден Кер расчишћавајући ситуацију испред свог есеј простора испуцао лопту ка средини терена а шут покупио Чарлс Пиатау и упослио Џорџа Моалу који је поред леве аут линије испринтао више од пола терена и положио.

РЕЗУЛТАТ И ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БЛУЗС – КРУСЕЈДЕРС 34:15 (20:12)

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИФС

РЕБЕЛС – БРАМБИС

БУЛС – СТОРМЕРС

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – БЛУЗС

РЕДС – ВАРАТАС

ЧИТАС – ШАРКС

СОУТЕРН КИНГС – ВЕСТЕРН ФОРС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.