КРУСЕЈДЕРСИМА ПРИПАО ДЕРБИ КОЛА ПРОТИВ БЛУЗСА

ЈЕДИНИНАЦ: крило Крсташа Лестер Фаинга` ануку постиже једини есеј у дербију. ФОТО: Photosport
ЈЕДИНИНАЦ: крило Крсташа Лестер Фаинга` ануку постиже једини есеј у дербију. ФОТО: Photosport

Дерби 12. кола Супер Рагби Пацифика одигран у Крајстчрчу између Крусејдерса и Блуса припао је Крсташима који су славили 15:3 (10:3) захваљујући и црвеном кратону Датлона Папаили` ија. Раније су Хурикејнси у Велингтону одували Моану Пасифику  71:22 (29:19) док су Варатаси успели да направе преокрет и славе у Ози дербују против Мелбурм Ребелса 30:20 (7:14)

Кључни моменат у дербију десио се у 43. минуту када је Далтон Папали` и добио жути картон због високог обарања Ричија Мо` унге, који је касније судија у ТВ стдуију преиначио у црвени. Тиме су Плавци до краја меча остали без капитена и морали да се носе са Крсташима са играчем мање.

Једини есеј на мечу је био спектакуларно дело Лестера Фаига` анукуа који је Ричи Мо` унга претворио. Отварач Крусејдерса је био прецизан и из два казнена ударца док је једине поене за Плавце постигао Бауден Барет у 34. минуту из казне.

За разлику од Крајстчрча где је у дербију виђен само један есеј, Велингтону их је било 14 од којих су 11 дело Хурикејнса. Од тих 11, три је постигао капитен Арди Савеа, а два Кини Нахоло.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 12. КОЛА СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

Данас:

ХУРИКЕЈНС – МОАНА ПАСИФИКА 71:22

КРУСЕЈДЕРС – БЛУЗС 15:3 (10:3)

ВАРАТАС – РЕБЕЛС 38:20 (7:14)

Сутра:

БРАМБИС – ХАЈЛЕНДЕРС

Јуче:

ЧИФС – КВИНСЛЕНД РЕДС 22:25 (12:5)

ВЕСТЕРН ФОРС – ФИЏИЈАН ДРУА 34:14 (15:14)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.