КРУСЕЈДЕРСИ КОНАЧНО ОБРАДОВАЛИ ДОМАЋЕ НАВИЈАЧЕ, ЧИФСИ СЛАВЛИ НА ГОСТОВАЊУ ВАРАТАСИМА

ДЕТАЉ СА МЕЧА У КРАЈСТЧРЧУ: крило Крусејдерса Херемаиа Мареј пред дуел са Рајаном Лоренсом демијем Реелса. ФОТО: Getty Images
ДЕТАЉ СА МЕЧА У КРАЈСТЧРЧУ: крило Крусејдерса Херемаиа Мареј пред дуел са Рајаном Лоренсом демијем Реелса. ФОТО: Getty Images

После осам одиграних утакмица и седам претрпљених пораза шампиони Супер Рагби Пацифика коначно су остварили победу на свом терену стадиона Рагби Лига Парк у Крајстчрчу. У првом мечу десетог кола Крусејдерси су декласирали Мелбурн Ребелсе 39:0 (10:10) и напокон славили пред домаћом публиком у 2024. У другој утакмици рунде, Чифси су на гостовању Варатасима тријумфовали 38:22 (12:12).

Коначно су присталице најтрофејније франшизе Супер Рагбија имали прилику да славе на свом терену. Крсташи су постигли шест есеја од којих су два била дело чепа треће линије Кристијана Лио Вилија док је један укњижио Овен Френкс. Занимљиво је да је полагање десног стуба прве линије мела било тек пето у Супер Рагби каријери. Последњи пут Овен Френкс је постигао есеј у најјачем такмичењу јужне хемисфере још 2010. Ветеран који се са Ол Блексима био светски шампион 2011. и 2015. док је играо за државни тим Новог Зеланда није постигао ни један есеј.

У највећем граду Аустралије Варатаси су дочекали Чифсе. Озији су пружили добру партију којом су измамили реми на полувремену али су Поглавице из Ваиката у других 40 минута појачале темпо, постигли још четири есеја у односу на два из првог дела меча и обезбедили бонус бод. Фиџијанац у репрезентацији Новог Зеланда из редова Чифса Емони Нарава два пута је положио лопту у есеј простор Варатаса док је Демијен Мек Кензи забеелжио осам поена из четири трансформације.

ПАРОВИ ДЕСЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

Данас:

КРУСЕЈДЕРС – МЕЛБУРН РЕБЕЛС 39:0 (10:0)

ВАРАТАС – ЧИФС 22:38 (12:12)

Сутра:

ФИЏИЈЕН ДРУА – МОАНА ПАСИФИКА

БРАМБИС – ХУРИКЕЈНС

ХАЈЛЕНДЕРС – ВЕСТЕРН ФОРС

КВИНСЛЕНД РЕДС – БЛУЗС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.