КРУСЕЈДЕРСИ ОТВАРАЈУ ЧЕТВРТО КОЛО СУПЕР РАГБИЈА У ВЕЛИНГТОНУ

ПРЛИКА ЗА ПОПРАВНИ: Крсташ Роби Фруен у продору на претходном мечу против Хурикејнса.
ПРЛИКА ЗА ПОПРАВНИ: Крсташ Роби Фруен у продору на претходном мечу против Хурикејнса.

Најуспешнија франшиза Супер рагбија у својој првој утакмици сезоне није успела да оствари победу с обзиром да је претрпела пораз у Окланду пре шест дана од Блузса али прилика за поправни Крусејдерсима ће се указати већ сутра на гостовању Хурикејнсима у Велингтону у мечу који ће отворити четврто коло елитног такмичења јужне хемисфере, прво које ће се играти сва три дана викенда.

Ни момци из престонице Новог Зеланда у прошлој рунди нису имали среће јер су више својом лошом игром али и грешкама судије Стива Велша, иначе Кивија с Ози пасошем, изгубили од Редса у Бризбејну. Хурикејнси и Крусејдерси су се 23 пута састали од како је формирано такмичење 1996. с тим да су домаћини сутрашње утакмице свега пет пута славили док су три сусрета завршена без победника.

ОЗИ ДЕРБИ: Ребелси и Редси у акцији.
ОЗИ ДЕРБИ: Ребелси и Редси у акцији.

У другом мечу првог дана Мелбурн Ребелси ће у главном граду аустралијске државе Викоторија одмерити снаге с Квинсленд Редсима док нас у суботу очекује четири сусрета. Највише пажњом плене двобоји у Канбери, Кејп Тауну и Порт Елизабету. Исход оног из Данидена се готово унапред зна јер је мало вероватно да ће Читаси успети да изненаде Хајлендерсе на стадиону Форсит бар.

У великом дербију земље кенгура варатаси иду на ноге све бољим Брамбисима. Момци из Сиднеја иза себе имају победу и пораз док су изабраници Џејка Вајта који је с Јужном Африком на Светском првенству 2007. узео злато, везали два тријумфа.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА: Жуан Де Јонг у бегу пред Чифсима.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА: Жуан Де Јонг у бегу пред Чифсима.

У Кејп Тауну Сормерси, прошлогодишњи полуфиналисти и победници Јужноафричке конференције покушаће пред својом публиком на стадиону Њулендс да избегну трећи пораз за редом. Ни мало им неће бити лако јер их у госте долазе шампиони Супер рагбија. Чифси су и без Сонија Била Вилијамса и Соне Таумалолоа за само два кола доказали да су озбиљни конкуренти за одбрану титуле.

Дебитанти у Супер рагбију остварили су победу у првој утакмици што је мало ко очекивао јер су им прогнозери предвидели да ће у првој сезони бити топовско месо. Међутим, Соутерн Кингси су пре две недеље савладали Вестерн Форс, протеклог викенда су били слободни а у треће коло и окршај са Шарксима улазе као не побеђени.

Недеља је остала као дан судара Блуза и Булса. Обе екипе имају по две победе што нам обећава одличан меч на стадиону Иден парк у Окланду.

ПАРОВИ ЧЕТВРТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – КРУСЕЈДЕРС

РЕБЕЛС – РЕДС

Субота, 9. март:

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИТАС

БРАМБИС – ВАРАТАС

СТОРМЕРС – ЧИФС

СОУТЕРН КИНГС – ШАРКС

Недеља, 10. март:

БЛУЗС – БУЛС

У четвртом колу Супер рагбија слободни су ВЕСТЕРН ФОРСИ.

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД ЧЕТВРТО КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.