КРУСЕЈДЕРСИ ПОКОРИЛИ КРАЉЕВЕ С ЈУГА

ПАЛИ У КРАЈСТЧРЧУ: Крсташи заустављају напад Краљева с југа. ФОТО: Јован Бајић
ПАЛИ У КРАЈСТЧРЧУ: Крсташи заустављају напад Краљева с југа. ФОТО: Јован Бајић

У утакмици која је отворила други дан, четвртог викенда Супер рагбија, на терену Рагби лига парка у Крајстчрчу је постигнут 81 поен из 11 есеја. Осам су били дело домаћих Крусејдерса који су већ у првом полувремену обезбедили бонус бод а на крају меча славили убедљиву победу 57:24 (29:10) у дуелу са Саутерн Кингсима.

Краљеви с југа су изненадили и Крусејдерсе и публику у најбећем граду јужног острва Новог Зеланда јер су за четири минута стекли предност од 10:0. Рачун је отворио Луис Фуш казненим ударцем у 10. минуту а свега три касније, поново је био прецизан, овог пута из трансформације, коју му је омогућио Лузукоа Вулиндлуа постигнувши први есеј на мечу.

Полагање крилу Јужноафриканаца закували су играчи прве линије мелеа домаћих. Додавање левог стуба Вајата Крокета ка талонеру Бену Фунелу прочитао је Лузуко Вулиндлу, покупио лопту и одспринтао до есеја.

Вођство Саутерн Кингса као да је разгневило Крсташе јер су силовито кренули у јуриш и за 17. минута стрпали 29 поена ривалима, обезбедивши том приликом и бонус бод обзиром да су четири пута положили.

Госте из Порт Елизабета начео је Немани Надоло, који је у поменутом периоду два пута поентирао. И десно крило је прорадило после свега три минута. Есеј Џонија Мек Никола као и Неманија Надолоа је трансформисао Ричи Мо` унга, али, нажалост по домаће љубитеље рагбија, није био сигуран после полагања Бена Фунела.

ЕКСКУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ЕКСКУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Пети есеј Крсташа је уследио у шестом минуту наставка. Одличан продор је направио Дејвид Хавили. Направљана је фаза, лопту у пуном трку је примио Ричи Мо` унга, и практично, неометано утрчао преко гол линије. Трансформисао је сопствени есеј, и што се тиче Тода Блекедера, одрадио ваљано свој посао и заслужио да одмори до краја меча, обзиром да га је главни стратег франшизе из Крајстчрча одменио јер је већ у 47. минуту јер је питање победника готово било решено.

Још једну течну акцију Крсташа крунисао је Мичел Дурмонд. Деми је прихватио поп пас Џонија Мек Никола кога је врло лепо, док је био под великим притиском ривала јер је већ био на њему, проиграо Кенион Фонотиа ошамаривши лопту у правцу крила.

Шутерске дужности од Ричија Мо` унге је преузео Бен Волавола, успешно.

Да имају ратничког духа у себи и да се не предају чак ни док губе 43:10, Саутрен Кингси су показали већ у следећој акцији есејем Едгарда Марутлулеа. Додатна два поена укњижио је Луис Фуш претварањем.

Одмах је узвратио резервиста Јоне Масаили Тори завршивши акцију Крусејдерса започету у сопствених 22 метара. Другом трансформацијом на мечу Бен Волавола је оверио 50 поен домаћих.

За треће полагање Саутерн Кингса побринуо се Крис Клоете у 65. минуту али само десет касније је морао на клупу за кажњене јер му је главни судија меча Вилијам Хјустон показао жути картон.

Осми есеј Крусејдерса којим је оверена веома убедљива победа постигао је Пити Саму између статива што је у многоме олакшало посао Бену Волаволи да из трећом трансформацијом постигне коначних 57:24.

КРУСЕЈДЕРС – САУТЕРН КИНГС 57:24 (29:10)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 10.100

Судија: Вилијам Хјустон

Помоћници: Брендон Пикерли, Ангус Мабеј

Судија у ТВ студију: Крис Врат

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокет, Бен Фунел, Овен Френкс, Лук Романо, Семјуел Вајтлок, Џордан Фауфуа, Мет Тод, Џими Тупоу, Мајк Дурмонд, Ричи Мо` унга, Немани Надоло, Дејвид Хавили, Кенион Фонотиа, Џони Мек Никол, Бен Волавола

Гед Робинсон, Алекс Хоџман, Мајк Алаалатоа, Тим Бојс, Питер Саму, Леон Фукофука, Рајан Кроти, Џоне Масаили

ЕСЕЈИ: Нема Надоло (15`, 32`), Џони Мек Никол (18`), Бен Фунел (32`), Мичел Дурмонд (49`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (16`, 19`, 33`), Бен Волавола (50`)

КАЗНЕ: Ричи Мо` Унга (27`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

КИНГС: Скалк Фереира, Мартин Фереира, Јакоби Адриаансе, Стивен Сајкс, Еј Џеј Астле, Крис Клоете, Тхембелани Бхоли, Жак Енгелбреч, Кевин Луитерс, Луис Фуш, Малком Јеар, Шејн Гејтс, Стефан Вотермејер, Лузуко Вулиндлу, Јирген Висер

Едгард Марутлуле, Сти Ситхоле, Том Бота, Скалк Оелофсе, Си Џеј Велеман, Нтандо Кебе, Елгар Ватс, Џеј Пи Ду Плесис

ЕСЕЈИ: Лузоко Вулиндлу (12`), Едгард Марутлуле (52`), Крис Колете (65`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Луис Фуш (12` 53`, 66`),

КАЗНЕ: Луис Фуш (9`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Крис Колете (75`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.