КУК СЕ ВРАТИО У ДОМОВИНУ

КУК КУП У РУКАМА ЛУИСА МУДИЈА КАПИТЕНА ЕНГЛЕСКЕ
КУК КУП У РУКАМА ЛУИСА МУДИЈА КАПИТЕНА ЕНГЛЕСКЕ

Енглеска је фанастичним издањем и доминацијом у свим сегментима игре у потпуности надиграла Аустралију на стадиону Твикенхему у Лондону и сасвим заслужено славила са 35:18 (16:6) чиме је вратила у посед трофеј намењен освајачу Кук купа.

Многи су помисли да су оптимистичке изјаве Енглеза пред окршај с Аустралијом само пуко хавлисање како што је био случај уочи дуела с Новим Зеландом. Међути, изабраници Мартина Џонсона показали су и доказали на терену да знају речи споровести у дела лшто су и учинили у великом стилу.

КОРТНИ ЛОВ У ПРОДОРУ НА МЕЧУ ПРОТИВ АУСТРАЛИЈЕ
КОРТНИ ЛОВ У ПРОДОРУ НА МЕЧУ ПРОТИВ АУСТРАЛИЈЕ

Просто се није знало одакле Валабисима прети већа опасност. Играчи мела, поред готово непогрешивости у затвореној игри невероватно брзо су чистили ракове, били у подршци кад год и где год је то требало. На другој страни, момци у дијагонали користилу су сваку прилику која им се указала да угрозе есеј простор Аустралије. То је и успело два пута крилу Нортхемптон Сеинтса, по једном у оба полувремена.

ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ ЗА ЕНГЛЕСКУ: Крис Ештон
ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ ЗА ЕНГЛЕСКУ: Крис Ештон

Крис Ештон у првих 40 минута крунисао је полагањем комбиновану акцију скрамаша и линијаша. У почетком другог полувремена брутално је казтнио грешку Валабиса и с преотетом лоптом испред сопственог есеј простора одспринтао до противничког и још једном поентирао између статива. Мало му је недостајало да постигне и хет трик али је Ештон оборен на нешто више од метар од есеја Енглеске.

ИЗРЕШЕТАО ВАЛАБИСЕ: Тоби Флуд
ИЗРЕШЕТАО ВАЛАБИСЕ: Тоби Флуд

Тоби Флуд показао је да може бити адекватна замена за повређеног првог отварача и шутера Енглеске Џонија Вилкинсона. Десетка Лестер Тајгерса поред обе трансформације погодила је и из седам казни за укупан учинак од 25 поена.

Управо велика недисциплина Аустралијанаца била је можда и највећа препрека гостима на путу ка победи. У игри Валабиса није било ничега налик ономе што су демонстрирали у Купу три нације. Једини вредан помена био је Куртли Бил чија су два есеја извукла наизглед частан пораз.

ВАЗДУШНИ ДУЕЛ: Куртли Бил (лево), Џејмс О` Конор и Марк Куето у борби за лопту
ВАЗДУШНИ ДУЕЛ: Куртли Бил (лево), Џејмс О` Конор и Марк Куето у борби за лопту

ЕНГЛЕСКА –АУСТРАЛИЈА 35:18 (16:6)

Стадион Твикенхем у Лондону.

Гледалаца: 80.000

Главни судија: Крег Жубер (Јужна Африка).

Помоћници: Кристоф Бердос (Француска), Сајмон Мекдаувел (Ирска)

Судија у ТВ студију: Џим Џули (Шкотска)

EНГЛЕСКА: Ендру Шеридан (Дејвид Вилсон 66`), Дилан Хартли (Стивен Томпсон 69`), Ден Кол, Кортни Лов, Том Палмер (Сајмон Шо 70`), Том Крофт, Луис Муди, Ник Истер (Хендре Фури 78`), Бен Јангс (Дени Кер 55`), Тоби Флуд (Чарли Ходсон 78`), Марк Куето, Шонтејн Хапе, Мајк Тиндал (Дилон Армитаџ 63`), Крис Ештон, Бен Фоден.

ЕСЕЈ: Крис Ештон (24`, 46`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Тоби Флуд (25`, 47`).

КАЗНЕ: Тоби Флуд (11`, 34`, 38`, 57`, 69`, 77`)

АУСТРАЛИЈА: Бен Робинсон (Џејмс Слипер 56`), Стивен Мур, Бен Александер, Мајк Крисхолм (Дин Мам 59`), Нејтан Шарп, Роки Елсом, Дејвид Покок, Бен Мек Каламан (Ричард Браун 58`), Вил Гиниија (Лук Бриџис 49`), Квејд Купер, Дру Мичел, Мет Гито (Берик Барнс 59`), Адам Ешли Купер, Џејмс О` Конор, Куртли Бил.

ЕСЕЈИ: Куртли Бил (53`, 64`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џејмс О` Конор (54`).

КАЗНЕ: Џејмс О` Конор (31`, 39`)

ЖУТИ КАРТОН: Мет Гито (37`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.