ЛАВОВИ РЕМИЗИРАЛИ СА ХУРИКЕЈНСИМА

РЕМИЗИРАЛИ: Ваеа Фифита у клинлРЕМИЗИРАЛИ: Ваеа Фифита крилни Урагана у клинчу са Лавовимау са Лавовима
РЕМИЗИРАЛИ: Ваеа Фифита крилни Урагана у клинчу са Лавовима

У последњој утакмици у склопу припрема за преостала два тест меча са Ол блексима, Британски и Ирски Лавови су одмерили снаге са Хурикејнсима на Регионално стадиону у Велингтону. Сусрет који је, поред узбудљиве игре, обиловао и тензијом што је кулминирало са два жута картона, по једним на обе стране, завршен је без победника ремијем 31:31 (7:23).

Играчи који су до сада били у другом плану што се тиче намера Ворена Гетланда са ким да нападне Ол блексе, вечерас у Велингтону су имали последњу прилику да се наметну селектору. Можда највише од свих се истакао Иан Хендерсон, који би сигурно зарадио епитет играча утакмице да није морао ан клупу за кажњене на десет минута због опасног обарања Џордија Барета.

Играч друге линије репрезентације Ирске снажно и продорно је носио лопту, био је солидан у ауту као и у скраму, а у одбрани готово непролазан. Ипак, обарање најмлађег од тројице браће Барет, приликом којег је дигао ноге аријеру Хурикејнса изнад рамена, бацило је сенку на Хендерсовон учинак. И може се сматрати срећним јер му је Роман Поли показао само жути картон, а не би погрешио ни да је извадио црвени.

Пред Иана Хендерсона посебно се показао и Џорџ Норт постигавши један есеј, док му је други судија у ТВ студију поништио јер је крило Нортхемптон Сеинтса нагазило на аут линију. Томи Симур је са два полагања вечерас постао најбољи стрелац Британски и Ирских Лавова, обзиром да је до меча у Велингтону такође два пута поентирао.

Код Хурикејнса најзапаженији је био Џорди Барет који је показао Стив Хансену да заслужује да буде у тиму Ол блекса. И ако на позицији аријера, момак који је дебитовао за државни тим против Самое пре две недеље, често је “улетао” и на место отварача и стварао шансе саиграчима. Исто тако, био је добар и у шутевима као позиционим, тако и у онима на гол где је имао стопроцентни учинак јер је трансформисао сва четири есеја и једном био сигуран из казне.

Лајонси су два пута на сусрету имали предност, и то врло озбиљну. У првом полувремену водили су 13:0 и 24:7, а у другом 31:17. Ипак, Хурикејнси се нису предавали, већ константно били фокусирани на напад,, што је и уродило плодом.

Госте је скупо коштао жути картон Иана Хендерсона јер док је он био на клупи за кажњене, Хрикејсни су постигли два есеја преко Веса Гусена и Ваеа Фитите уз успешна претварања Џордија Барета за изједначење у 72. минуту.

Британски и Ирски Лавови ће за четири дана, такође на терену Регионалног стадиона у Велингтону, одиграти други, који може бити и одлучујући тест меч, обзиром да Нови Зеланд већ води са 1:0 у серији.

ХУРИКЕЈНС – ЛАЈОНС 31:31 (7:24)

Регионални стадион у Велингтону

Гледалаца: 38.000

Главни судија: Роман Поли (Француска)

Помоћници: Јако Пајпер (Јужна Африка), Жером Гарсе (Француска)

Судија у ТВ студију: Џорџ Ајуб (Аутралија)

ХУРИКЕЈНС: Бен Меј, Рики Рицители, Џеф То` омага Ален, Марк Абот, Сем Луис, Ваеа Фифита, Калум Гибинс, Бред Шилдс, Те Тоироа Тахуриориоранго, Отере Блек, Џулијен Савеа, Нгани Лаумапе, Винс Асо,  Нех Милне Скудер, Џорди Барет

Лени Аписаи, Крис Еванс,  Мајк Каинга, Џејмс Блеквил, Рид Принсеп, Кемара Хауити Парапара, Вес Гусен, Кори Џејн

ЕСЕЈИ: Калум Гибинс (28`), Нгани Лаумапе (42`), Вес Гусен (68`), Ваеа Фифита (72`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џорди Ба51рет (29`, 43`, 68`, 73`)

КАЗНЕ: Џорди Барет (51`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Те Тоироа Тахуриориоранго (51`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ЛАВОВИ: Џо Марлер, Рори Бест, Ден Колс, Иан Хендерсон, Кортни Лоувс, Џејмс Хаскел, Џастин Типурић, Ци Џеј Стандер, Грег Леидлоу, Дан Бигар, Џорџ Норт, Роби Хеншоу, Џонатан Џозеф,  Томи Симур, Џек Новел

Кристијан Даци, Аллан Делл, Томас Франсис, Кори Хил, Џорџ Куртис, Герет Дејвис, Фин Расел, Џеред Пејн

ЕСЕЈИ: Томи Симур (19`, 56`), Џорџ Норт (37`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Дан Бигар (20`, 57`)

КАЗНЕ: Дан Бигар (11`, 23`, 32`, 53`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Иан Хендерсон (67`)

67`

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.