ЛАВОВИ СТАРТОВАЛИ ТЕСТ СЕРИЈУ ПОБЕДОМ

СТРЕЛАЦ ВРХУНСКОГ ЕСЕЈА: Џорџ Норт пролази Вила Гинију пред полагање
СТРЕЛАЦ ВРХУНСКОГ ЕСЕЈА: Џорџ Норт пролази Вила Гинију пред полагање

Британски и Ирски Лавови забележили су победу 23:21 (13:12) у првом од три тест меча са Аустралијом одиграном на Ленг парку у Бризбејну. Да је Курли Бил био прецизан барем из једног од два казнена ударца која је извео у самој завршници сусрета изход сусрета био другачији, овако Валабисма остаје да се што боље спреме за други тест који ће се играти за седам дана у Мелбурну.

Славље гостима донео је велшки трио. Алекс Катберт је положио у првом полувремену а Џорџ Норт у другом одличним солопродором од 60 метара. За поентрање Норта већ сада се прича да је једно од најбољих Лавова који у земљи кенгура славе 125 година од оснивања. Свој допринос тријумфу дао је и Ли Халфпени са две трансформације и три казне.

ДЕБИ (СКОРО) ИЗ СНОВА: Израел Фолау, стрелац два есеја
ДЕБИ (СКОРО) ИЗ СНОВА: Израел Фолау, стрелац два есеја

Код Валабса деби из сна је имао Израел Фолау. Универзалац у дијагонали постигао је два есеја у првом мечу у златно – зеленом дресу али његов и напор осталих репрезентативаца није био довољан да се забележи победа против гостију.

Не толико славан деби је имао Кристиан Леали` ифано обзироом да је трајао мање од минута јер су га са изнели са терена због ударца у главу који је добио коленом приликом обарања противника. Игру су због повреда напустили и Берик Барнс и Пет Мек Кејб због чега је последњих пола сата игре крилни треће линије мела Мајкл Хупер провео на позицији центра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.