МАНАВАТУ САВЛАДАО И БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ

СРЕДИЛИ СТИМЕРСЕ: Турбоси заустављају напад гостију
СРЕДИЛИ СТИМЕРСЕ: Турбоси заустављају напад гостију

У премијерној утакмици четвтрог кола Првенства провинција Новог Зеланда Манавату је забележио трећу победу у сезони. После прошлонедељног изненађења у Велингтону, Турбосу су ове на свом терену у Палмерстон Норту тријумфовали против Беј оф Плентија 29:27 (21:12). Преосталих седам мечева рунде играће се до недеље а први је дерби јужног острва између Отага и Кантерберија.

Два бонус бода, један за четири постигнута есеја а други за пораз мањи од седам поена разлике, екипи базираној у Роторуи је донео есеј талонера Џоа Ројала и претварање Те Ахие Тома у поседњем минуту сусрета. Манавату и Беј оф Пленти ће у овом колу одиграти две утакмице. Турбоси ће угостити у недељу Каунтис Манукау, док ће Стимерсима у на мегдан доћи рагбисти Норт Харбура.

Дан раније, у суботу, терен стадиона Иден Парк биће поприште још једног дербија, овог пута северног острва у којем ће се састати момци из највећег града Аотеарое и њене престонице. Окланд и Велингтон су прошлости одиграли 130 провинцијалних мечева. Лајонси су славили у 76 утакмица док је Окланд забележио 94 победе.

РЕЗУЛТАТ И ПАРОВИ ЧЕТВРТОГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Јуче:

МАНАВАТУ – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ 29:27 (21:12)

Данас:

ОТАГО – КАНТЕРБЕРИ

Сутра:

ТАСМАН – ВАИКАТО

НОРТЛАНД – ХОУКС БЕЈ

Субота, 6. септембар:

ОКЛАНД – ВЕЛИНГТОН

ТАРАНАКИ – САУТЛЕНД

Недеља, 7. септембар:

МАНАВАТУ – КАУНТИС МАНУКАУ

БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ – НОРТ ХАРБУР

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.