МАОРИ ИЗНЕНАДИЛИ ИРЦЕ

СТРЕЛАЦ ПРВОГ ЕСЕЈА: Зен Саливен прославља полагање са саиграчима.

У првој утакмици на турнеји по Новом Зеланду у оквиру које ће одигати три тест меча са државним тимом домаћина, репрезентација Ирске је неочекивано претрпела пораза 32:18 у Хамилтону на стадиону Ваикато од селекције Маори Ол блекса.

За Моари Ол блексе се не може рећи ни да су трећи тим Ол блекса иако су ове среде у својим  редовима имали репрезентативце попут Тајлера Ломакса, Бреда Вебера и Ти Џеј Перенаре. Ипак, успели су да надиграју тим који је у новембру пропле године у Даблину савладао Ол блексе.

Наравно, обзиром да се није радило о тест мечу, Енглез на клупи Ираца Енди Фарел није извео екипу у најјачем саставу обзиром да из у већ у суботу очекује први од три окршаја са Ол блексима. То га је и коштало пораза јер су Маори били изузетно надахнути. Постигли су четири есеја преко Зара Саливена, Шона Стивенсона, Бреда Вебера и Кален Грејса док је Џош Иоане укњижио 12 поена из три трансформације и две казне.

Част Ирске сачувао је капитен на овој утакмици Банди Аки који је иначе рођен на Новом Зеланду и бивши првотимац Чифса есејем, што је пошло за руком и и Гевину Кумбесу у другом полувремену.

Рагбисти са Смарагног оствра одмериће снаге са Ол блекси у суботу 2. јула у Окланду. Недељу дана касније укрстиће копља у Данидену а серију ће завршити у Велингтону 16. јула.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.