МАОРИ ПОНОВО БОЉИ ОД САМОЕ

ОПЕТ СЛАВИЛИ: Пари Пари Паркинсон у продору против Саманаца. ФОТО: Getty Images

И у другом окршају Маори Ол блекса и Самое која се припрема за квалификациони меч са Тонгом за Светски куп у Француској 2023., овог пута одиграном на стадиону Маунт Смарт у Окланду, једни од  првих досељеника Новиг Зеланда победили су своје пацифичке комшије 38:21 (19:7).

Поред публике које није било пре недељу дана раније у Велингтону, применто је било и побољшање игре код обе екипе али су Маори ипак показали да су у овом тренутку за класу изнад.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ ОКЛАНДА: Јован Бајић

Укупно су постигли шест ееја од којих је два главни судија меча, Мајк Фрејзер морао да одсвира као казнене. Два су полагања била дело Џонаха Лоува док су се по једном у листу стрелаца уписали капитен Еш Диксон, који је отворио рачун Маори Ол блекса и Шон Ваинуи.

Самоа се носила са противником током првог полувремена и до средине другог када је отпор начисто био сломљен. Ипак, гости који су били домаћини званично на сусрету, показили су прави ратнички дух не предајући се до краја окршаја, што је уродило плодом, односно полагањем Калоле Туиломе. Раније су есеје постигли Нериа Фомиа и Томаси Алосио.

Други центар Самое Хенри Таефу је трансформисао сва три полагања саиграча чиме је уоквирен частан пораз који је сигурно указао стручном тиму недостатке и рупе у игри које морају исправити пред квалификациони сусрет за Светски куп у Француској 2023. са Тонгом за две недеље у Хамилтону.

MАОРИ ОЛ БЛКЕС – САМОА 38:21 (19:7)

Стадион Маунт Смарт у Окланду

Гледалаца: 10.000

Главни судија: Мајк Фрејзер (Нови Зеланд)

Помоћници: Пол Вилијамс (Нови Зеланд), Брендон Пикерли (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Шејм Мек Дермот (Нови Зеланд).

САМОА: Тиетие туимауга, Реј Ниуиа, Мајкл Алаалатоа, Бенџамин Нее Нее, Тио Мек Фарланд, Семјуел Слејд, Аламанда Мотуга, Хенри Тајм Стауверс, Ауваса Фалеали, Родни Иона, Нериа Фомаи, Хенри Тафеу, Стејси Или, Елисапета Алофипо, Томаси Алосио

Џеј Пи Сауни, Џонах Аоина, Калоло туилома, Теофило Пауло, Џенесис Мамеа Лемалу, Џонатан Тауматеине, Д` Анђело Тауматеине, Џош Перез

ЕСЕЈИ: Неира Фомаи (24`), Томаси Алосио (42`), Калоло Туилома (80`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Хенри Таефу (25`, 43`, 80` + 1`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

MАОРИ ОЛ БЛЕКС: Тамати Вилијамс, Еш Диксон, Џош Хохнек, Маанаки Селби Рикит, Пари Пари Паркинсон, Рид Принсип, Били Хармонд, Фетукамокамо Даглас, Сем Нок, Отере Блек, Шон Ваинуи, Алекс Нанкивел, Били Проктор, Џонах Лоув, Џош Иоане

Курт Елкунд, Оли Норис, Марсел Рената, Исаиа Вокер Леавре, Џош Диксон, Брајан Хол, Рамека Поихипи, Шон Стивенсон

ЕСЕЈИ: Eш Диксон (21`), Џонах Лове (34`, 59), Шон Ваинуи (47`), казнени (40`, 64`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Отере Блек (23`), Џош Иоане (48`, )

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.