МОНПЕЉЕ СРЕДИО БАСКИЈЦЕ

ДЕТАЉ С МЕЧА КЛЕРМОН - ПЕРПИЊАН: Кевин Сенио обара Каталонца Бернара Журија.
ДЕТАЉ С МЕЧА КЛЕРМОН – ПЕРПИЊАН: Кевин Сенио обара Каталонца Бернара Журија.

Широм Француске вечерас су одигрне утакмице 14. кола Топ 14. У дербију рунде шампион Клермон је као домаћин победио Перпињан 22:16 (9:13). Идентичним резултатом најпријатније изненађење првенства Монпеље је савладао Биариц. Тулуз је био најубедљивији поразивши на гостовању Ажен 25:8 (25:3) док су Расинг Метро и Брив ремизирали 6:6 (3:6).

Играчи клуба кога је за своје раднике 1911. основао власник фабрике за производњу гума Марсел Мишелин на полувремену су били четири поена у заостатку али су у других 40 минута игре извојевали победу полагањем Гонзала Каналеа и претврарањем Брока Џејмса. Аустралијанац је у другом полувремену погодио и две казне за укупно пет што је било довољно прваку Француске да у репризи прошлосезонског финала првенства надигра Перпињан.

ДЕТАЉ С МЕЧА КЛЕРМОН - ПЕРПИЊАН: Џејми Кадмор "улази" у Флоријана Казену.
ДЕТАЉ С МЕЧА КЛЕРМОН – ПЕРПИЊАН: Џејми Кадмор „улази“ у Флоријана Казену.

Код Каталонаца у листу стрелаца уписали су се Жулијен Канделон есејем и Жреном Порикал који је трећа генерација играча у Перпињану обзиром да су му и отац и деда играли за овај клуб трансформацијом и са две казне.

Монпеље је успео да савлада Биариц 22:16 (19:3) на сопственом терену есејем Франсое Трин Дука а полагање првог отварача репрезентације Француске трансформисао је Бустос Мојана. Крило које има и шутерске дужности у екипи био је прецизан и из пет казни.

ДЕТАЉ С МЕЧА МОНПЕЉЕ - БИАРИЦ: Крилни треће линије Монпељеа Мамука Горгодзе бори се за сваки милиметар терена.
ДЕТАЉ С МЕЧА МОНПЕЉЕ – БИАРИЦ: Крилни треће линије Монпељеа Мамука Горгодзе бори се за сваки милиметар терена.

Захваљујући жутом картону Сантјага Фернандеза вицешампион Европе приближио се домаћинима казном и претврањем Жулијена Пијерлонгија после поентирања Фиџијанца Иликене Болаколоа. Монпеље је опет имао предност од девет поена разлике петим прецизним шутем из казне Мојана а Биарицу бонус бод за пораз од седам поена разлике обезбедио је Дамијен Трајл дроп голом у последњем секундама меча.

Шамион Европе Тулуз посао на мечу против Ажена одиграном на стадиону Армандије одрадио је у већ у првом полувремену када је и постигао све поене преко Давида Скреле који је шест пута био прецизан из казни као и после полагања Винсента Клерка.

За домаћине у првом полувремену семафор је покренуо Валентин Курен из казне а у другом Уелени Фоно есејем.

Тулону ни Џони Вилкинсон који је погодио две казне као ни Филипе Контепоми с једном, нису помогли прошлгодишњем финалисти Челинџ купа да избегне пораз на гостовању Бајону. Можда најзаслужнији за шести неуспех у сезони клуба с Азурне обале је био управо играч друге линије Тулона Јоселино Сута који је зарадио црвени картон већ у 17. минуту сусрета.

РЕЗУЛТАТИ 14. КОЛА ТОП 14

Ажен – Тулуз 8:25 (3:25)

Бајон – Тулон 20:9 (8:6)

Бургоњ – Стад Франс 16:26 (3:9)

Кастр – Ла Рошел 25:10 (18:0)

Клермон – Перпињан 22:16 (9:13)

Монпеље – Биариц 22:16 (19:3)

Расинг Метро – Брив 6:6 (3:6)

ДЕТАЉ С МЕЧА БУРГОЊ - СТАД ФРАНС: Аrnoлд Чоугонг у продору против Парижана.
ДЕТАЉ С МЕЧА БУРГОЊ - СТАД ФРАНС: Аrnoлд Чоугонг у продору против Парижана.

ТАБЕЛА ПОСЛЕ 14. КОЛА ТОП 14

[table “20” not found /]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.