НА БАЛКАНУ НИШТА НОВО

ДЕТАЉ С МЕЧА НАДА - ПАРТИЗАН
ДЕТАЉ С МЕЧА НАДА - ПАРТИЗАН

Иза нас је још једна сезона Регионалног првенства. На први поглед рекло би се да се ништа ново није десило обзиром да је сплитска Нада четврту годину за редом освојила титули шампиона Балкана. Једина промена у односу на претходну сезону је да су такмчење напустили представници Мађарске и Бугарске што је дало простора неким другим клубовима из бивше Југославије да се опробају са осталим тимовима из окружења.

Протеклог викенда у граду под Марјаном одиграна је заостала утакмица четвртог кола Прве дивизије између Наде и Челика из Зенице после које су Сплићани поново били крунисани у владаре рагби простора Балкана. Нада је сав свој квалитет на најбољи начин демонстрирала на мини турнеји по Београду средином марта.

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗА РЕДОМ НЕПРИКОСНОВЕНИ НА БАЛКАНУ
ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ЗА РЕДОМ НЕПРИКОСНОВЕНИ НА БАЛКАНУ

Како би умањили трошкове путовања а и уштедели на времену, пулени Дениса Пуљуза за мање од 24 сата

ТРОФЕЈИ РЕГИОНАЛНОГ ПРВЕНСТВА: за најбољег поентера и најбољу екипу, оба припали Нади.
ТРОФЕЈИ: за најбољег поентера и најбољу екипу, оба Надина.

одиграли су две утакмице против два најјача српска клуба. У првом мечу савладали су шампионску екипу Победника 13:9 а сутра дан пао је и Партизан 38:25. Интересантно је да су црно-бели их Хумске 1 једина екипа која је водила против Наде на полувремену и једини су којима су Далматинци „дозволили“ да постигну четири есеја.

У такмичарској 2010/2011. у обе дивизије одиграно је укупно 21. утакмица а 111 играча, 11 више у односу на презходну сезону, постигло је 1046 поена. Укњижено је 160 есеја, 7, 6 по мечу што указује да су утакмице Регионалног првенства биле занимљиве за публику која би могла у будућности и у већој мери да их посећује јер очигледно да имају шта да виде. На пример, сличан просек есеја по сусрету има најјаче клубско, односно провинцијско такмичење света Супер рагби.

ПОБЕДНИЧКИ ДУО: Тренер Наде Денис Пуљуз и најбољи стрелац Регионалног првенства Ивица Рубељ.
ПОБЕДНИЧКИ ДУО: Тренер Наде Денис Пуљуз и најбољи стрелац Регионалног првенства Ивица Рубељ.

На крају сезоне, поменули смо већ, Нада је поново шампион Балкана а њен Ивица Рубељ најбољи је пентер такмичења. За ову титулу Рубељ се изборио на последњем мечу против Челика када је забележио 22 поена. Играч друге линије мелеа Наде постигао је 43 поена из два есеја, казне и 15 трансформације чиме је за свега два поена испред Сабахудина Субашића из Челика.

Шампион Србије, због бољег поен количника, завршио је на другом месту табеле испред Љубљане која има исти број бодова као и Победник али неочекивани пораз 33:11 од Челика у Зеници коштао је Словенце титуле вице шампиона.

[table “17” not found /]

Парни ваљак који претходне године лагано прешао преко Друге дивизије, у Првој се ове сезоне зауставио на солидном трећем месту испред Челика који се управо поменутим тријумфом против Љубљанчана спасао испадања у нижи ранг. Ту „част“ Зеничани су препустили Краљевском београдском рагби клубу тако да ће Србију од јесени предствљати само два клуба, Победник и Партизан.

ИГРАЧИ МЛАДОСТИ ПРОСЛАВЉАЈУ ОСВАЈАЊЕ ДРУГЕ ДИВИЗИЈЕ И ПЛАСНАМ У ПРВУ.
ИГРАЧИ МЛАДОСТИ ПРОСЛАВЉАЈУ ОСВАЈАЊЕ ДРУГЕ ДИВИЗИЈЕ И ПЛАСНАМ У ПРВУ.

Због идентичне ситуације као и у случају Победник-Љубљана и Челик-КБРК Младост је изборила пласман у Прву дивизију испред градског ривала Загреба. У Другој дивизији дебитовао је зенички Рудар. Без обзира што су завршили на последњем месту, Босанци су показали да је лепа будућност пред веома младом и перспективном екипом. Можда се од Бежиград из Љубљане више очекивало али дефинитивно је да ће Словенци показати сав свој потенцијал следеће сезоне.

[table “16” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.