НЕИЗВЕСНОСТ И УЗБУЂЕЊЕ НА ЈУГУ

СЛАВЉЕ БРАМБИСА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ У НЕИЗВЕСНОЈ ЗАВРШНИЦИ ПРОТИВ ЧИТАСА
СЛАВЉЕ БРАМБИСА ПОСЛЕ ПОБЕДЕ У НЕИЗВЕСНОЈ ЗАВРШНИЦИ ПРОТИВ ЧИТАСА

Колико су уводни мечеви другог дана трећег кола Супер рагбија били неизвесни најбоље осликава податак да је два сусрета решио поен разлике а трећи су пресудили „огромних“ пет поена. Највећи преокрет направили су Брамбиси у Канбери савладавши Читасе 24:23 (10:13) иако су свега шест минута пред крај меча били на минус пет. Хајлендерси су наставили победоносни низ захваљујући казни Колина Слејда за тријумф 18:17 (8:9) против Варатаса док су се Редси у Бризбејну поштено намучили да сломе и тријумфују 11:6 (3:6) у дуелу са Ребелсима.

Брамбиси су на свом терену почетком другог полувремена били у заостатку десет поена за екипом коју су Булси као гости у прошлом колу декласирали са 51:19. Читаси су ту бенефит створили есејима Вилјема Ле Руа и Тевиса Де Брна из две трансформације и две казне Јохана Гусена.

СТОК ФАРДИ У АКЦИЈИ ПРОТИВ ЧИТАСА
СТОК ФАРДИ У АКЦИЈИ ПРОТИВ ЧИТАСА

Наду момцима из Аустрелијен Кепитол Територија улило је полагање Пет Мек Кејба и претварање Кристиана Леалифана што их је приближили на 23:18. Испоставило се да одлука капитена Бена Мувена да се у завршници меча шутира на гол и узму сигурна три поена уместо да се иде на есеј била исправна јер је отварач Брамбиса Леалифано био прецизан из две казне шест минута пред крај сусрета за другу победу у сезони.

Слична драма је виђена и у Данедину на новом стадиону Форсит бар у окршају Хајлендерса и Варатаса. Франшиза са самог југа Новог Зеланда успела је да настави низ одличних партија чиме су извојевали и трећу победу у низу на старту сезоне што се не памти кад је пошло за руком и ногом екипи из Отаго региона.

ДЕТАЉ С МЕЧА ХАЈЛЕНДЕРС - ВАРАТАС
ДЕТАЉ С МЕЧА ХАЈЛЕНДЕРС - ВАРАТАС

И Хајлендеси су на почетку других 40 минута били у минусу јер је су момци из Сиднеја повели 14:8 есејем Патрика Мек Кучена. Међутим, домаћи су преокренули на 15:8 поентирањем Џона Хардија и трансформацијом Колина Слејда али су Варатаси поново били у вођству четвртом казном Данијела Халангахуа. Ипак, нову предност Брђанима осигурао је Слејд прецизним ударцем из казне у 66. минуту коју нису испуштали до краја меча.

Шампион Супер рагбија имао озбиљних потешкоћа да изађе на крај с франшизом која се тек претходне године прикључила елити јужне хемисфере. Бунтовници из Мелбурна за које је коначно заиграо опорављени Куртли Бил водили су престолници аустралиске државе Квинсленд против Редса после првих 40 минута казнама Џејмса О` Конора али су Црвендаћи у наставку успели да дођу до преокрета есејем Доминика Шипердлија и другом казном Мајка Хариса.

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА ТРЕЋЕГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БРАМБИС – ЧИТАС 24:23 (10:13)

ХАЈЛЕНДЕРС – ВАРАТАС 18:17 (8:9)

РЕДС – РЕБЕЛС 11:6 (3:6)

Вечерас:

ШАРКС – ЛАЈОНС

БУЛС – БЛУЗС

Јуче:

КРУСЕЈДЕРС – ЧИФС 19:24 (6:16)

ВЕСТЕРН ФОРС – ХУРИКЕЈНС 19:46 (10:22)

СТОРМЕРСИ су слободни у трећем колу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.