НОВА РУНДА ОКРШАЈА СЕВРНЕ И ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ

НЕМИЛОСРДНИ: центар Ол блекса Сони Бил Вилијамс у продору против Ираца.
НЕМИЛОСРДНИ: центар Ол блекса Сони Бил Вилијамс у продору против Ираца.

Пред нама је још један дан пун занимљивих дуела селекција са северне хемисфере које су на гостовању јужној. Сутра богат програм отвара дуел Канаде и Италије. У Крастчрчу ће се одиграти други тест између Ол блекса и Ирске а у Мелбурну Аустралије и Велса, односно Јужне Африке и Енглеске у Јоханзбургу док ће Аргентина укрстити копља са Француском у Кордоби 700 километара северозападно од Бонас Аиреса.

Канађани су пре недељу дана победили Сједињене Америчке Државе у Кингстону у Онтарију 28:25 док су Азури у Сан Хуану били поражени 37:22 од Аргентине и биће интересантно видети у каквом ће се издању сутра представити.

Један од најзинимљивијих мечева биће одигран у Крајстчрчу који ће после више од две године од катастфрофалног земљотреса због чега се и није играло Светско првенство 2011. у највећем граду провинције Кантербери, бити домаћин репрезентативног рагбија.

ДЕБИТОВАО ХЕТ ТРИКОМ: Џулијен Савеа утрчава у есе простор Ираца.
ДЕБИТОВАО ХЕТ ТРИКОМ: Џулијен Савеа утрчава у есе простор Ираца.

Ол блекси ће у другом тесту у серији од три вероватно бити још убојитији у односу на први окршај с Ирцима када су их у Окланду разбили 42:10 из простог разлога што су на располагању имали још недељу дана за уигравање. Продорни џеп рагбиста са Смарагног острва Џејми Хислип одиграће јубиларни 50. меч у зеленом дресу док ће капитен Брајан О` Дрискол и Гордон Д` Арси продужити сопствени рекорд 48. утакмицом као центарски пар Ирске.

Велшани су као и у мечу за треће место на Мондијалу пре годину дана, протекле суботе били равноправан ривал  Аустралији али је есеј Пета Мек Кејба обезбедио тријумф 27:19 домаћину. Змајеви су последњи пут савладали Валабисе на тлу Аустралије 1969. године када су од 11:0 с полувремена направли преокрет и славили 19:16.

Интересантно је да су на претходном гостовању на стадиону Докландс у Мелбурну Велшани остварили победу 41:10 али против Канаде у оквиру групе Д на Светском првенству које се 2003. играло у земљи кенгура и коала.

СТРЕЛАЦ ЕСЕЈА ПРЕ СЕДАМ ДАНА: Вил Гинија бежи Мајку Филипсу.
СТРЕЛАЦ ЕСЕЈА ПРЕ СЕДАМ ДАНА: Вил Гинија бежи Мајку Филипсу.

Шкоти су пре две недеље на најбољи начин започели турнеју победом 9:6 против Аустралије у Њукастлу. Вероватно ће наставили у истом ритму јер ће копља укрстити с Фиџијем на стадиону Черчил парк у Лаутоки само под условом да имају исти приступ игри као и против Валабиса јер момци са прелепих пацифичких острва су озбиљан противник поготово кад играју на свом терену.

Вероватно ће Енглезима сутра бити теже да савладају Јужну Африку у другом тесту која води у серији 1:0 тријумфом 22:17 оствареним у Дурбану јер ће се утакмица играти на 1.753 метра надморске висине у Јоханезбургу. Играч који сутра први укњижи поене из казненог ударца за Спригбоксе уписаће се у историју јужоафричког рагбија као шутер који је постигао 700. казну у златно – зеленом дресу док ће Пијер Спис 43. утакмицом поставити рекорд са највише мечева на позицији чепа треће линије двоструких светских шампиона.

ФРЕНСИС СТЕЈН У КОНТАКТУ С ЕНГЛЕЗИМА.
ФРЕНСИС СТЕЈН У КОНТАКТУ С ЕНГЛЕЗИМА.

СУТРАШЊИ ПАРОВИ

ФИЏИ – ШКОТСКА

НОВИ ЗЕЛАНД – ИРСКА

АУСТРАЛИЈА – ВЕЛС

ЈУЖНА АФРИКА – ЕНГЛЕСКА

АРГЕНТИНА – ФРАНЦУСКА

САД – ГРУЗИЈА

Недеља, 17.јун

ФИЏИ – ШКОТСКА

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.