ОДБРАНОМ ТУТРНИРА У ВЕЛИНГТОНУ ОЛ БЛЕКСИ ПОВЕЛИ У СВЕТСКОЈ СЕРИЈИ РАГБИЈА СЕДАМ

НЕПОРАЖЕНИ У ПРЕСТОЛНИЦИ: Ол блекси изводе победничку Хаку.
НЕПОРАЖЕНИ У ПРЕСТОЛНИЦИ: Ол блекси изводе победничку Хаку.

Ол блекси су на најбољи могући начин стартовали други део сезоне Светске серије у рагбију седам под окриљем Међународног рагби борда (ИРБ). На првом турниру у новој години Нови Зеланд је на домаћем тереру Регионалног стадиона у Велингтону одушевио домаћу публику победом у финалу против Фиџија 24:7 чиме су сменили рагбисте са егзотичних Пацифичких острва с првог места у генералом пласману.

Ол блекси су се на путу до финала прошетали групом А победивши Шкотску 29:7, Јапан 54:0 и Самоу 19:7. У четвртфиналу су средили Французе 22:7 док су се поштено намучили у мечу за финале са Енглеском.

ДОНЕО ИЗЈЕДНАЧЕЊЕ: Хозеа Гир пред поентирање.
ДОНЕО ИЗЈЕДНАЧЕЊЕ: Хозеа Гир пред поентирање.

Прво полувреме припало Црвеним ружама који имали убедљиво вођство на паузи од 12:0. Међутим, домаћини четвртог турнира у Светској серији у других седам минута најпре су смањили есејем Чарлса Пиутауа и дроп голом Томасија Каме да би изједначили полагањем Хозее Гира. Шут из одскока Каме после есеја светског шампиона у оном „већем“, рагбију 15, и крила Хурекејнса био је непрецизан па су о првом финалиси одличили продужеци у којем важи правило „изненадне смрти“ што је и задесило Енглезе јер је Френк Халаи постигао есеј у трећем минуту продужетка за коначних 17:12.

У мечу одлуке Ол блекси су посао одрадиили у првом полувремену када су стекли предност од 24:0. Фиџи, јер у последњим секундама финала постигао утешни есеј и препустио прво место у генералном пласману Новом Зеланду.

СТРЕЛАЦ ОДЛУЧУЈУЋЕГ ЕСЕЈА У ПОЛУФИНАЛИ И ДВА У ФИНАЛУ: Френк Халаи у продору.
СТРЕЛАЦ ОДЛУЧУЈУЋЕГ ЕСЕЈА У ПОЛУФИНАЛИ И ДВА У ФИНАЛУ: Френк Халаи у продору.

Следећег викенда Светска серија у рагбију седам сели се у Сједињене Америчке Државе. Град домаћин биће Лас Вегас где ће Јужноафриканци покушати да одбране титулу освојену прошле године.

ТАБЕЛА

[table “26” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.