ОЛ БЛЕКСИ И ИРЦИ ОТВАРАЈУ ЛЕТЉУ ТУРНЕЈУ

ШТА ЋЕ ЛИ ИХ СНАЋИ ОВАЈ ПУТ: Ирци прате Хаку Ол блекса.
ШТА ЋЕ ЛИ ИХ СНАЋИ ОВАЈ ПУТ: Ирци прате Хаку Ол блекса.

Утакмицом између Новог Зеланда и Ирске на стадиону Иден парк у Окланду сутра ујутро пуним интезитетом стартује турнеја репрезентација са северне хемисфере јужној. Непосредно после меча у највећем новозеланском граду, Аустралија ће одиграти први од три теста са Велсом у Бризбејну, Јужна Африка са Енглезима у Дурбану, односно Аргентина са Италијом у Сан Хуану.

Све присталице Ол блекса су нестрпљиве у исчекивању да виде светске шампионе поново на делу на спортском здање где су два пута освојили трофеј Вилијам Веб Елис. На Иден парку дебитоваће и нови селектор Новог Зеланда Стив Хенсон. Поред дугогодињег помоћника Грама Хенрија дебитоваће и Броди Реталик, Џулијен Савеа и Ерон Смит.

Прву утакмицу у десу са детелином са три листа на грудима одиграће Сајмон Зибо и Деклан Фицпатрик. Иста могућност се пружа и Ронану Лохнију ако га главни стратег Ираца Деклан Кидни убаци у игру са клупе.

САСВИМ ОПРАВДАНО: Вејн Барнс показује Џејмију Хислипу црвени картон за ударање коленом.
САСВИМ ОПРАВДАНО: Вејн Барнс показује Џејмију Хислипу црвени картон за ударање коленом.

Последњи пут када су рагбисти са Смарагног острва гостовали на Аотеарои претрпели су праву катастрафу највише захваљујући Џејмију Хислипу који је зарадио црвени картон због ударања коленом у главу капитена Ол блекса Ричија Мек Коува. Нови Зеланд је на стадиону Јерову у Њу Плимуту 2010. декласирао Ирску 66:28.

Срца Озија разбили су Шкоти у уторак по невремену у Њукаслу победивши Валабисе 9:6. На Аустралији је сада невероватан притисак да се оправда за по њиховим сандардима, катастрофу од пре четири дана али за противника ће имати селекцију која је овогодишњи Куп шест нација освојила Грен слемом. Валабиси и Велс последњи пут су укрстили копља у утакмици за треће место на претходном Светском првенству. Сутрашњи домаћини су славили са 21:18.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.