ОЛ БЛЕКСИ ОДБРАНИЛИ ТИТУЛУ У ВЕЛИНГТОНУ

ВРАЋАЈУ СЕ У ТРКУ ЗА ПРВО МЕСТО: седмичари Новог Зеланда са пехаром
ВРАЋАЈУ СЕ У ТРКУ ЗА ПРВО МЕСТО: седмичари Новог Зеланда са пехаром престонице Аотеарое

Наставивши добре игре и другог дана турнира у Велингтону, Нови Зеланд је одбранио титулу освојену лане и са новоосвојеним бодовима попео се на друго место у генералном пласману Светске серије рагбија седам. Ол блекси су у четвртфиналу савладали Аустралију 26:7, у полуфиналу је пала водећа Јужна Африка 17:7, док су у мечу за трофеј победили Енглеску 27:21.

Без обзира што им нису цветале руже у прва три турнира момци Новог Зеланда су показали да су далеко од отписивања за одбрану шампионске круне на крају целог циклуса такмичења. На домаћем терену су пред сопственом публиком, без звучних имена попут Томасија Цаме и Тима Микелсона која су изостала због повреда, били најуспешнији. Још једном је Гордон Тиџинс попут Дулета Вујошевића доказао да се добрим менаџментом, одабиром правих, перспективних играча али пре свега знањем струке, може постићи добар резултат без обзира ако вас сматрају да нисте кадри за таква достигнућа.

Плејт је припао седмичарима Фиџија који су у финалу надиграли Аустралију 24:0. Боул је освојила Француска тријумфом 29:5 против Аргентине. Шилд ће отићи у Канаду која је била боља 26:10 у мечу са Самоом у финалу овог дела турнира.

Светска серија рагбија седам наставља се петим скупом најбољих који ће се предстојећег викенда одиграти на терену стадиона Сем Бојд у Лас Вегасу.

ТАБЕЛА СВЕТСКЕ СЕРИЈЕ РАГБИЈА СЕДАМ

[table “26” not found /]


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.