ОЛ БЛЕКСИ ОДРАДИЛИ ПОСЛЕДЊУ ПРОВЕРУ ПРЕД КУП ЧЕТИРИ НАЦИЈЕ

ДАНИЈЕЛ КАРТЕР УСПЕШНО ИЗВОДИ ТРАНСФОРМАЦИЈУ НА ХАТ РЕКРИЕЈПШ ГРАУНДУ
ДАНИЈЕЛ КАРТЕР УСПЕШНО ИЗВОДИ ТРАНСФОРМАЦИЈУ НА ХАТ РЕКРИЕЈПШ ГРАУНДУ

На игралишту Хат Рекриејшн Граунд у престоници Новог Зеланда, које није угостило репрезентативан догаћај нити у рагбију нити у крикету још од краја 40. година прошлог века, одигран је инетерсантан тренинг тромеч назван Утакмица три полувремена. Снаге су одмерили домаћи Велингтон, Кантербери и Ол блекси којима је мини турнир, игран по систему свако са сваким по једно полувреме, послужио као последња провера пред Куп четири нације. У првих 40 минута Кантербери је победио Велингтон 24:0 који је у другом окршају једва изгубио од Светских шампиона 12:7. У последњих 40. минута Ол блекси су били бољи од Кантерберија 19:0.

Државни тим Новог Зеланда је и прошле године пред најјаче репрезентативно такмичење јужне хемисфере одиграо сличне трениинг мечеве са Каунтис Манукаом и Окландом у Пукекохи. Ове је настављена традиција пред турнир где момци у црним, односно за ову прилику у плавим тренинг дресовима, бране титулу шампиона у Рагби првенству како је такмичењу званично име, односно Купа четири нације и Бледислоу куп.

РИЧИ МЕК КОУВ У ПОДРШЦИ ЏУЛИЈЕНУ САВЕИ ПРОТИВ КАНТЕРБЕРИЈА
РИЧИ МЕК КОУВ У ПОДРШЦИ ЏУЛИЈЕНУ САВЕИ ПРОТИВ КАНТЕРБЕРИЈА

У одбрану оба трофеја Ол блекси крећу следећег викенда у Сиднеју на гостовању Валабисима. Недељу дана касније се враћају у Велингтон где ће одиграти узвратни меч са Аустралијом и који ће им бити база до првом меча у Купу четири нације. Интересантно је да је капитен Новог Зеланда Ричард Мек Коув први пут био у репрезентативном тиму од како је 1. децембра у Лондону и поразу од Енглеске одиграо последњу утакмицу за Ол блексе. Највероватније ће их и предводити следеће суботе у највећем граду земље кенгура против Аустралије.

Стив Хенсон је у Велнигтону дао шансу свим репрезентативцима а на терен једино нису истрчали Ма` а Нону и Вајат Крокет који се опорављају од повреда. Поред уигравања, тренинг утакмице су добро дошле светским шампионим за увежбавање нових правила приликом склапања скрама.

РЕЗУЛТАТИ УТАКМИЦЕ ТРИ ПОЛУВРЕМЕНА

Кантербери – Велингтон 24:0

Нови Зеланд – Велингтон 12:7

Нови Зеланд – Кантербери 19:0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.