ПЛАВЦИ НАПОКОН СЛАВИЛИ ПРОТИВ ЗЕМЉАКА

КОНАЧНО ПОБЕДА: Плавци славе против Брђана.
КОНАЧНО ПОБЕДА: Блузси славе против Хајлендерса

У утакмици која је отворила шесто коло Супер рагбија, Блузси су на терену стадиона Иден парк у Окланду, савладали Хајлендерсе 33:26 (15:13) и тиме остварили прву победу у окршајима са новозеландским франшизама после више од две године.

Дерби новозеландских екипа у највећем граду Аотеарое није изневерио очекивања јер је заиста обиловао прелепим акцијама, крунисаним есејима који сигурно могу ући у полагање сезоне.

Реико Иоане је блистао са два есеја. Први је постигао после добро изведеног аута, и у савршеном тренутку примио лопту од демија у пуном трку, распарао одбрану Хајлендерса и положио. У другом је крило Ол блекса завршио одличну акцију Мелани Нанија и Ти Џеј Фаианеа.

С друге стране Тевита Ли је још једном ставио до знања Блузсима да можда нису требали да се одрекну његових услуга пре три године. На својој половини терена бивше крило Плаваца је ухватило висок шут под притиском противника, и направивши слалом кроз редове ривала постигао есеј.

У прилог тврдњи да је меч заиста био занимљив иде и чињеница да су се Плавци и Брђани пет пута смењивали у вођству.

Ипак, кључни тренутак сусрета десио се у 68. минуту када је Ваисаке Нахоло морао на клупу за кажњене. Крило Хајлендерса је опасно оборило Тома Робинсона недуго после четврте казне Мартија Бенкса којом су поново стекли вођство.

Поклон играча више, Блузси су врло радосно прихватили и после рака преко Патрика Туипулотуа који је меч започе на клупи направили коначни преокрет. Предност је на 30:26 увећао још један резервиста са клупе Плаваца Отере Блек, који је оверио победу Блузса после више од две године у окршају на новозеланским противницима, казненим ударцем у 78. минуту за коначних 33:26.

Претходни пут момци из Окланда остварили су тријумф у дуелима са земљацима у првој рунди Супер рагбија 2016, на истом терену,  управо против Хајлендерса када су 26 фебруара славили 33:31.

ПАРОВИ ШЕСТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

БЛУЗС – ХАЈЛЕНДЕРС 33:26 (15:13)

Сутра:

ХАРИКЕЈНС – СТОРМЕРС

ВАРАТАС – КРУСЕЈДЕРС

САНВУЛВС – ЛАЈОНС

БУЛС – ЧИФС

ШАКРС – РЕБЕЛС

РЕС – БРАМБИС

У шестом колу Супер рагбија слободни су: ХАГУАРЕС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.