ПОБЕДА ЗАГРЕБА У МАКАРСКОЈ

ДЕТАЉ С ДУЕЛА МАКАРСКА - ЗАГРЕБ
ДЕТАЉ С ДУЕЛА МАКАРСКА - ЗАГРЕБ

После дужег времена рагбисти Загреба успели су да остваре тријумф на гостовању Макарској Ривијери. Момци из престолнице у оквиру четвртог кола Првенства Хрватске савладали су Макаране 32:24 (0:12). У преосталим утакмицама Нада је била убедљива против Младости 70:0 (31:0) док је Сињ победио Вилане из Красица 48:26 (19:14).


Да ли због седмочасовног пута или нечег другог, Загребчани су првих 40 минута сусрета против Макарске одиграли веома лоше. С друге стране, домаћин су оберучке прихавтили указану прилику и прво полувреме решили у своју корист с 12:0.

У наставку меча Загреб је полагањем смањио предност ривала на 12:7 али Макарани узвраћају с још два есеја за 24:7. Када је готово било очигледно да ће Макарска Ривијера и после овог пута сатувати ореол непобедивости на свом терену у дуелима против Загреба, гостити су стегли зубе и наметнули своју игру. Скрам је одлично функционисао што је дало играчима дијагонале добру платформу за егзекуцију у нападу за преокрет Загреба и победу 32:24.

Нада је наставила да гази све редом у хрватском Првенству. Нова жртва Сплићана била је загребачка Младост која је на Старом плацу декласирана 70:0. У веома уиграној и ефикасној екипи Наде највише се истакао Вуковић који је против Младости постигао три есеја .

Сусрет одигран на терену Трновача у Сењу између истоимене екипе и Вилана из Красица по неизвесности у многоме је подсећао на утакмицу из Макарске. У веома узбудљивом надигравању екипе су се смењивале у вођству. Средином другог полувремена било је 26:26 а тренутак одлуке десио се у 15 минута пред крај меча када је Бућан, чеп Вилана после полагања резервисте Сења Динарина Шимића због неспортског понашања добио црвени картон.

Домаћини су искористили бројчану предност на терену и забележили другу победу у сезони резултатом 48:26.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.