ПОБЕДОМ ЛАЈОНСА СТАРТОВАО ЈУЖНОАФРИЧКИ КАРИ КУП

ЗАПОЧЕЛИ 73. ИЗДАЊЕ КАРИ КУПА: Чеп треће линије Лајонса Џош Штраус у продору против Пумаса.
ЗАПОЧЕЛИ 73. ИЗДАЊЕ КАРИ КУПА: Чеп треће линије Лајонса Џош Штраус у продору против Пумаса.

Преокретом на Елис парку у Јоханзбургу за победу 31:27 (16:17) домаћих Голден Лајонса против Пумаса почело је најстарје клубско такмичење планете које готово без престанка функционише још давне 1889. године, чувени и нашироко познати јужноафрички Кари куп. Преостала три меча првог кола Првенства Јужне Африке играју се сутра док ће свакако у првом плану бити дуел шампиона Натал Шаркса и Блу Булса.

Есејем крила Алвина Холенбаха у 69. минуту Златни Лавови су по трећи, одлучујући пут на сусрету дошли до предности и сачували је за прву победу у сезони. Ипак, Пумаси су ваљано намучили Јоханесбуржане. Прве поене у првој утакмици 73. издања Кари купа постигао је отварач Лајонса Бартон Френсис из казне а до истека 80. минута био је прецизан из још три казне и две трансформацје после есеја Џејкоби Адриансена и сопственог док је претварање после полагања Холенбаха промашио.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА НАТАЛ ШАРКСА И БЛУ БУЛСА
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ МЕЧА НАТАЛ ШАРКСА И БЛУ БУЛСА

Госте је начео Рикардо Крој дроп голом у 9. минуту за прво поравнање на мечу. После фантастичне серије спроведене у дело од половине првог и на почетку другог полувремена Пумаси су повели са 24:16 есејима Ешвина Скота, Пијерта Енгелбреча и Маријуса Коетцера које је све трансформисао Крој.

Домаћини су узвратили поменутим полагањем, претварањем и казном Френсиса али је повово Крој казном довео Пуме у вођство. Међутим, есеј крила Лавова је пресудило побеника.

НАЈПРЕСТИЖНИЈИ ТРОФЕЈ ЈУЖНОСАФРИЧКОГ РАГБИЈА: Кари куп.
НАЈПРЕСТИЖНИЈИ ТРОФЕЈ ЈУЖНОСАФРИЧКОГ РАГБИЈА: Кари куп.

Итересантно је да и у Јужној Африци прво коло доноси дерби првенства. Шампони Натал Шаркси на свом Кингс парку у Дурбану угостиће Блу Булсе. Обе стране су ослабљене не играњем репрезентативаца али сусрет две екипе које укупно имају 29 титула првака земље двоструког и још увек званичног светског шампиона, свакако да привлачи пажњу.

РЕЗУЛТАТ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА ПРВОГ КОЛА КАРИ КУПА

Данас:

ГОЛДЕН ЛАЈОНС – ПУМАС 31:27 (16:17)

Сутра:

ФРИ СТЕЈТ ЧИТАС – ЛЕОПАРДС

ВЕСТЕРН ПРОВИНС – ГРИКУАС

НАТАЛ ШАРКС – БЛУ БУЛС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.