ПОБЕДОМ У ДЕРБИЈУ КРСТАШИ ОВЕРИЛИ ПЛЕЈ ОФ СУПЕР РАГБИЈА

ЗАУСТАВЉЕНИ: центар Блузса Ма` а Нону пролази резервног талонера Крсташа Корија Флина. ФОТО: Јован Бајић
ЗАУСТАВЉЕНИ: центар Блузса Ма` а Нону пролази резервног талонера Крсташа Корија Флина. ФОТО: Јован Бајић

У дербију другог дана и целокупног 18. кола Супер рагбија, Крусејдерси су захваљујући незаустављивом Неманију Надолу који је постигао два есеја, забележили тријумф 21:13 против Блузса, којим су остали на врху Новозеландске конференције, заузели друго у генералном пласману и обезбедили месту у плеј офу такмичења најквалитенијих клубова јужне хемисфере.

Фиџијанац на крилу Крусејдерса је направио хаос у одбрани гостију из Окланда већ у четвртом минуту када је прошао кроз четворицу противника по левој страни терена и наговестио им шта их очекује у наставку. Обећано је и испунио Немани Надоло поново силовитим продором уз аут линију. Пред само полагање у угао есеј простора, у Надолоа су се бацили Брајан Хол и Лолаги Висина али ни заједничко обарање демија и аријера није могло да заустави играча којег сви карактеришу, и то са пуним правом, како новог Џонаха Ломуа.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА РАГБИ ЛИГА ПАРКА У КРАЈСТЧРЧУ: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА РАГБИ ЛИГА ПАРКА У КРАЈСТЧРЧУ: Јован Бајић

Пред полагање Неманија Надолоа отварачи две екипе Колин Слејд и Ихаија Вест су по једном били прецизни из казнених удараца али је креатор игре Крсташа омануо у претварању есеја левог крила.

Домаћони су практично одмах после почетног ударца поново сабили Плавце исперд гол линије и жестоко запретили али је Френк Халаи прозрео намеру Крусејдерса, пресекао додавање противника и неометано отрчао у пуном трку до статива ривала где је положио лопту а Ихаија Вест био сигуран за додатна два поена.

Пред одлазак у свалчионице на паузу Колин Слејд и Ихаија Вест су по још једном погодили из казне али је предност остала на страни гостију захваљујући трансформацијом десетке Плаваца после есеја Халаиа.

У другом полувремену борба се распламсала али је семафор био мање активан.

Прве поене у других 40. минута постигао је Данијел Картер, који је на овом мечу играо првог центра. Преузео је шутерске дужности од Колина Слејда који је напустио игру, вратио се на отварача где је стекао светску славу и погодио гол из казне. Његовим казненим ударцем Крусејдерси су четврти пут повели на мечу али од тада па до краја сусрета нису испуштали предност.

Не само да је нису испуштали него су и ривала са северног острва и највећег града Новог Зеланда, онемогућили да постигну поене у другом полувремену.

А Блузси су правили и имали прилике за то међутим, недостајало им је умећа у завршници. Што због чињенице да су олако коцкали шансе које су стварали, где је предњачио Ма` а Нону са непотребним и за њега и његову позицију несвојственим шутевима, уместо додавањем лопте до саиграча или једноставним продором у чему је изврстан, што због самог присуства Неманија Надолоа.

ОТИШЛИ БЕЗ БОДОВА ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Френсис Саили у продору против Крусејдерса. ФОТО: Јован Бајић
ОТИШЛИ БЕЗ БОДОВА ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Френсис Саили у продору против Крусејдерса. ФОТО: Јован Бајић

Фиџијанац је поред доказаног инстинкта и могућности за постизање поена, демонстрирао и одличну одбрану. Био је на обе стране терена, заустављао нападе Плаваца. Једноставно, Немани Недоло је био нерешива енигма за момке Сера Џона Кирвајна који нису могли да га зауставе када је носио лопту а нису успели ни да га прођу када су били у обрнутим улогама. С пуним правом је Надоло био проглашен за играча утакмице.

Крусејдерси су остали на првом месту табеле Новозеландске конференције и заузели друго место у генералном пласману које их директно води у полуфинале и омогућује недељу дана паузе. С друге стране, Плавци су изгубили и теоретске шансе да изборе квалификације за пролаз међу четири најбољих. Талонер Блузса и Ол блекса Кевин Меаламу је у Крајстчрчу одиграо јубиларну 150. утакмицу за франшизу из Окланда.

КРУСЕЈДЕРС – БЛУЗС 21:13 (11:13)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 14.000

Главни судија: Глен Џексон (Нови Зеланд)

Помоћници: Герет Вилијамсон (Нови Зеланд), Мајк Лаш (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Вини Мунро (Нови Зеланд)

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокет, Бен Фунел, Овен Френкс, Доминик Брд, Семјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Мет Тод, Керијан Рид, Енди Елис, Колин Слејд, Немани Надоло, Данијел Картер, Рајан Кроти, Кероин Фонотиа, Израел Даг

Кори Флин, Џо Муди, Непо Лаулала, Џими Тупоу, Лук Вајтлок, Вили Хајнц, Том Тејлор, Џони Мек Никол

ЕСЕЈИ: Немани Надоло (17`, 73`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Данијел Картер (75`)

КАЗНЕ: Колин Слејд (12`, 25`), Данијел Картер (67`)

БЛУЗС: Тони Вудкок, Кевин Меаламу, Чарли Фаумуина, Патрик Туиполоту, Том Донели, Стивен Луатуа, Лук Брејд, Џером Кеино, Брајан Хол, Ихаиа Вест, Чарлс Пиутау, Ма` а Нону, Пита Ахки, Френк Халаи, Лолаги Висина

Џејмс Патерсон, Офа Ту` унгафаси, Сем Претли, Хејден Тригс, Питер Саили, Џејмисон Гибсон Парк, Френсис Саили, Џорџ Моала

ЕСЕЈ: Френк Халаи (20`)

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Ихаиа Вест (21`)

КАЗНА: Ихаиа Вест (15`, 31`)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.