ПОГЛАВИЦЕ ЗАВЛАДАЛЕ ЈУГОМ

ШАМПИОНИ ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ: Чифси.
ШАМПИОНИ ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ: Чифси.

Као што се претпоставило и Рагби Озон наговестио у најави меча, Чифси су освојили титулу клубског шампиона јужне хемисфере. Поглавице су олако савладале Шарксе из Дурбана 37:6 (13:3) у финалу Супер рагбија одиграном на терену стадиона Ваикато у Хамилтону чиме су и званично постали најбоља франшиза заједничког такмичења Новог Зеланда, Јужне Африке и Аустралије.

Шаркси су одлично отворили меч повевши казном Фредерика Мишелака али су Чифси направили преокрет есејем Тима Нанаиа Вилијамса који је Ерон Круден трансформисао.

После два успешна шута из казне Крудена Поглавице су закључиле меч јер ни у једном тренутку од тада па до последњег звиждука нартурализованог аустралиског арбитра новозеландског порекла Стива Велша, питање победника се није постављало.

ИНТЕРЕСАНТНО: Роби Робертсон у дуелу с Џеј Пи Питерсеном.
ИНТЕРЕСАНТНО: Роби Робертсон у дуелу с Џеј Пи Питерсеном.

После паузе између полувремена надмоћност Чифса је дошла до изражаја. Далеко бољој игри домаћина вероватно је допринела и измореност Чифса силним путовањима кроз разне временске зоне од Јужне Африке преко Аустралије до Новог Зеланда.

Пет минута од наставка Поглавице су поентирале преко чепа треће линије мелеа Кејна Томпсона који је подигао лопту из затвореног скрама и незаустављивим продором положио је између статива. Ерон Круден је био сигуран за додатна два поена.

ДОМИНИРАЛИ: Сони Бил Вилијамс у акцији против Шаркса.
ДОМИНИРАЛИ: Сони Бил Вилијамс у акцији против Шаркса.

Мишелак је казном смањио на 20:6 али то само као да је разбеснело разјарене Поглавице јер је Лелиа Масага практично у првом додиру с лоптом после уласка на терен, дохватио пресечен пас испринтао до гол линије и поентирао а Круден је био успешан за трансформарицију и десет минута касније из казне.

У самој завршници меча Сони Бил Вилијамс је крунисао своју сезону у Чифсима укњиживши трећи есеј за момке у црно – жуто – црвеним дресовима а Ерон Круден је био опет погодио за два поена што је дефинитвно дало сиглан за почетак журке у Хамлитон за прославу наслова најбоље екипе јужне хемисфере.

ЧИФС – ШАРКС 37:6 (13:3).

Стадион Ваикатро у Хамилтону.

Гледалаца:

Главни судија: Стив Велш (Аустралија).

Помоћници: Крег Жубер (Јужна Африка), Кеит Браун (Нови Зеланд).

Судија у ТВ студију: Герет Вилијамсон (Јужна Африка).

ЧИФС: Сона Таумалоло, Махонри Швалгер, Бен Тамеифуна, Крег Кларк, Броди Реталик, Лиам Месам, Танерау Латимер, Кејн Томпсон, Тавера Кер Барлоув, Ерон Круден, Асалеи Тикориотума, Сони Бил Вилијамс, Ендру Хорел, Тим Нанаи Вилијамс, Роби Робинсон.

Хика Елиот, Бен Афеаки, Мајкл Фицџералд, Сем Кејн, Брендон Леонард, Џексон Вилисон, Лелиа Масага.

ЕСЕЈИ: Тим Нанаи Вилијамс (19`), Кејн Томпсон (46`), Лелиа Масага (62`), Сони Бил Вилијамс (77`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ерон Круден (20`, 46`, 63`, 78`).

КАЗНЕ: Ерон Круден (24`, 34`, 72`).

ШАРКС: Тендаи Мтаварира. Бизмар Ду Плеси, Јани Ду Плеси, Вилјем Албертс, Антон Бреслер, Киген Данијел, Марсел Коетце, Рајан Канковски, Шарл Мек Лиод, Фредерик Мишелак, Лвази Мвово, Пол Џордан, Џеј Пи Питерсен, Луис Лудик, Патрик Ламби.

Крег Бурден, Виехах Хербст, Стивен Сајкс, Жан Дејсел, жаке Бота, Мејер Бусман, Риан Вилјоен.

КАЗНЕ: Фредерик Мишелак (7`, 52`).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.