ПОРАЗИВШИ ПОБЕДНИКА ПАРТИЗАН ПРОШАО У ПОЛУФИНАЛЕ КУПА СРБИЈЕ

ЗАУСТАВИЛИ ШАМПИОНА У ЧЕТВРТФИНАЛУ КУПА: Срђан Дорошки предводи напад Партизана против Победника.
ЗАУСТАВИЛИ ШАМПИОНА У ЧЕТВРТФИНАЛУ КУПА: Срђан Дорошки предводи напад Партизана против Победника.

У утакмици која је драмом и преокретима подестила на ону дан раније одиграну у Кардифу где је Ленстер постао шампион Европе, Паризан је херојском игром целог тима успео да порази Победника 22:16 (0:3) на терену стадиона Војне Гимазије у четвртфиналу Купа Србије и тиме му помрсио рачуне за освајање дупле круне.

Клубу из Хумске 1 ова утакмица је представљала прекретницу сезоне јер је управо од истог ривала који је недавно пету годину за редом постао шампион, испао из борбе за наслов првака државе. И једна и друга страна веома је мотивисано ушла у меч обзиром на ривалство као и на саму чињеницу да су се у четврфиналу састале две најбоље екипе Србије где је победа широм отварала врата ка финалу и освајању трофеја.

ДОВЕО ПОБЕДНИК У ВОЂСТВО: Марко Капор у продору.
ДОВЕО ПОБЕДНИК У ВОЂСТВО: Марко Капор у продору.

Победник је од само старта утакмице сабио противника у њихових 22 метара. Партизан у првих 30 минута практично није ни прешао на половину ривала али је зато одбрана црно-белих била непролазна у одлучујућим тренутцима и не може јој се узети за зло то што је под силним налетима направила свега две казне у шутерском домету Марка Капора од којих је отварач једну претворио у поене.

У другом полувремену готово да је наствљена иста прича. Још једна иницијатива шампиона изродила је нову прилику бившем капитену Победника сада са улогом подпрецедника Рагби савеза Србије да казном удвостручи предност што је Капор и искористио али недгузо затим Павле Анђелић је на исти начин преполовио с том разликом што је талонер Партизана био прецзан са више од 40 метара за 6:3.

ОДГОВОРАН ЗА ПРВИ ПРЕОКРЕТ: Милош Миланко у акцији против Победника.
ОДГОВОРАН ЗА ПРВИ ПРЕОКРЕТ: Милош Миланко у акцији против Победника.

Повреда препоне ветерана Саше Ђукића приморала је главног стратега Парног ваљка Станислава Колунџију да још половимом првог полувремена у игру убаци Милоша Миланка. Стари рагби зналац ни мало није зажалио за том одлуком, напротив. Репрезентативни центар црно-белих у фантастичном слоло продору започетом око половине терена, изиграо је комплетну одбрану Победника и то у тренутцима када је Партизан имао човека мање на терену због жутог картона Милована Милићевића. Миланко је положио лопту између статива за преокрет и тиме омогућио Анђелићу лак шут за додатна два поена и вођство 10:6.

Ипак, радост црно-белих није дуго трајала. Урош Бабић је свега три минута касније одличним кораком у страну избацио последњег човека испред себе и поентирањем довео Победника у преднст од једног поена разлике. Када је Јерко Лабус који је специално за ову утакмицу допутовао из Шпаније где студира и игра рагби, у 70. минуту постигао други есеј за шампиона Србије учинило се да је меч решен.

СТРЕЛАЦ ДРУГОГ ЕСЕЈА ЗА ПОБЕДНИК: Јерко Лабус "односи" Милована Милићевића пред полагање лопте иза гол линије Партизана.
СТРЕЛАЦ ДРУГОГ ЕСЕЈА ЗА ПОБЕДНИК: Јерко Лабус "односи" Милована Милићевића пред полагање лопте иза гол линије Партизана.

Међутим, тако није мислио и Владимир Дејановић. Универзалац у дијагонали Партизана повукао је лопу, шутуо је кроз одбрану у есеј простор противника где ју је стигао пре Милана Орловића и поклопио за 15:16. У тим моментима судбина утакмице била је у рукама, односно ногама, тачније десници Анђелића јер би успешно извођењем трансформације значило поновни прелазак Партизана у вођство.

Талонер је и поред изцрпљености проузроковане великом борбом на сваком педљу терена, сачувао присебност, смога снаге да се концентрише и прецизно упути шут на гол чиме је донео предност Партизану 17:16.

ЈЕДАН ОД ЈУНАКА ПОБЕДЕ ПАРТИЗАНА: Владимир Дејановић.
ЈЕДАН ОД ЈУНАКА ПОБЕДЕ ПАРТИЗАНА: Владимир Дејановић.

Ни тада трилер на терену стадиона Војне Гимназије није био завршен јер је Победник све карте бацио у напад. Имали су плаво-бели шансу да постигну есеј али Марко Капор у ситуацији пет на два није проследио лопту већ је у најбољој намери покушао да прође бедем ривала чиме је пропала последња шанса шампиона.

Све неодумице ко ће изаћи тријумфално из битке отклонио је Владимир Дејановић. И поред грчева с којима је се борио од постизања есеја успео је да испрати продор Ненада Матејића. Један од најбољих појединаца у редовима Партизана у стилу Сонија Била Вилијамса оф лоудом упослио је млађег од браће Дејановић коме је преостало само да се с лоптом баци иза гол линије Победника и тиме постави коначних 22:16.

ЈОШ ЈЕДАН ОД ЈУНАКА ПОБЕДЕ ПАРТИЗАНА: Павле Анђелић.
ЈОШ ЈЕДАН ОД ЈУНАКА ПОБЕДЕ ПАРТИЗАНА: Павле Анђелић.

Овим тријумфом Парни ваљак је себи практично раскрчио пут ка финалу Купа Србије јер ће му противник у полуфиналу бити Војводина. Новосађани су истог дана кад и црно-бели Победника, савладали Гвоздену тврђаву у Спрпској Атини 39:0 (20:0) али Партизан ће им ипак бити превелики залогај.

ПАРТИЗАН – ПОБЕДНИК 22:16 (0:3)

Стадион Војне Гимназије у Београду.

Гледалаца 100.

Главни судија: Дејан Штиглић (Београд).

Помоћници: Зоран Мичић (Београд), Борис Голубовић (Београд).

ПАРТИЗАН: Милош Јоксимовић (Никола Димић), Павле Анђелић, Недељко Савић (Бранислав Аћимовић), Александар Крстић, Немања Бабић, Вукашин Медић (Милош Ивановић), Срђан Дорошки, Благоје Јовановски (Драган Грујић), Кристијан Жагар (Милован Милићевић), Марко Милосављевић, Саша Ђукић (Милош Миланко (Јован Бајић), Марко Пријић, Владимир Дејановић, Игор Дејановић, Ненад Матејић.

ЕСЕЈИ: Милош Миланко (48`) Владимир Дејановић (74`, 77`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Павле Анђелић (49`, 75`).

КАЗНА: Павле Анђелић (47`).

ПОБЕДНИК: Срђан Нколић, Немања Симоновић, Предраг Вранеш (Владимир Ђукић), Бранислав Петровић, Марко Вуковић (Небојша Јовановић), Марко Ристић, Горан Вуковић, Јерко Лабус, Никола Симоновић, Марко Капор, Урош Бабић (Ђорђе Станковић), Владимир Радуловић, Миладин Живанов, Урош Јончић (Иван Пирковић), Милан Орловић.

ЕСЕЈИ: Урош Бабић (52`), Јерко Лабус (70`).

КАЗНЕ: Марко Капор (13`, 43`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.