ПОРАЗ ВЕЛСА, ТРИЈУМФ ФРАНЦУЗА, ТИТУЛА ЕНГЛЕЗИМА

РАЈАН ЏОНС БЕЖИ ОДБРАНИ ФРАНЦУСКЕ
РАЈАН ЏОНС БЕЖИ ОДБРАНИ ФРАНЦУСКЕ

Добром игром током читавог меча чиме су извојевали убедљиву победу на стадиону Стад Франсу у париском предграђу Сен Дени против Велса, Французи нису дозволили да се деси велики преокрет у последњем, одлучујућем колу Купа шест нација. Обзром на пораз Енглеза у Даблину Змајевима је био потребан тријумф од 26 поена разлике али десило се супротно јер су Триколори, чинило се с пола гаса савладали Велшане 28:9 (11:3).

Прецизан шут из кане Џејмса Хука у другом минуту улио је додатну веру присталицама гостију да би љихови љубимци могли да остваре циљ али су их убрзо Морган Пара с две казне и Лајонел Нале есејем подсетили с ким имају посла. Џејм Хук је још једном казном вратио Велшане али је ветереан из друге линије Француске управо изблокирао шут Хука и поново поентирао а овога пута Пара је био сигуран из претварања.

ДВА ЕСЕЈА ВЕТЕРАНА: Лајонел Нале у продору.
ДВА ЕСЕЈА ВЕТЕРАНА: Лајонел Нале у продору.

Деми момака с Галским петлом на грудима и отварач Змајева разменили су по казну пре него што је Винсен Клер укњижио трећи есеј за Триколоре а Пара другом трансформациом оверио недостижну предност. Без озира што је у тим тренутцима до краја сусрета остало да игра више од 20 минута што су се шансе ређале на обе стране семафор је мировао.

У Даблину су Енглези с нестрпљевањем очекивали конача искод окршаја. Када су добили инфопрмацију о поразу Велса у Француској пао им је камен са срца јер јер су и поред несхватљиво лоше игре и пораза од Ираца који х је коштао Грен слема и Трипл крауна освојили титулу шампиона Купа шест нација.

ТАНГО: Плес Дана Лидијата и Моргана Паре (десно).
ТАНГО: Плес Дана Лидијата и Моргана Паре (десно).

ФРАНЦУСКА – ВЕЛС 28:9 (11:3)

Стадион Стад Франс у Сен Денију.

Гледалаца: 81.500.

Главни судија: Крег Жубер (Јужна Африка).

Помоћници: Џонатан Каплан (Јужна Африка), Сајмон Мекдаувел (Ирска).

Судја у ТВ студију: Грам Хјуз (Енглеска).

ФРАНЦУСКА: Томас Доминго (Николас Мас 77`), Вилијем Серват (Жљем Гиљардо 70`), (Лук Дукалкон 66`), Жулијен Пијер (Паскал Папе 66`), Лајонел Нале, Тери Дусотуа, Жулијен Бонер, Иманол Харинодоки (Александар Лапарди 71`), Морган Пара (Жулијен Томас 73`), Фрасоа Трин Дук, Алексис Палисон, Дамиен Таи (Фабијен Естебанез 70`), Давид Марти, Винсен Клер (Јоан Хуже 75`), Максим Мердар.

ЕСЕЈИ: Лајонел Нале (38`, 45`), Винсен Клер (58`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Морган Пара (46`, 59`)

КАЗНЕ: Морган Пара (7`, 25`, 52`)

ВЕЛС: Пол Џејмс, Метју Рис (Ричард Хибарт 68`), Адам Џонс (Џон Јап 53`), Бредли Дејвис, Алун Вин Џонс, Дан Лидијат, Сем Ворбартон (Џонатан Томас 16`, Роб Мек Кускер 71), Рајан Џонс, Мајк Филипс (Двејн Пил 68`), Џејмс Хук (Стивен Џонс 67`), Џорџ Норт, Џонатан Дејвис, Џејми Робертс, Ли Хајфпени, Ли Брн.

КАЗНЕ:Џејмс Џук (2`, 42`, 48`).

ЖУТИ КАРТОНИ: Џејмс Џук (56`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.