ПРЕTОСЛЕДЊА РУНДА ЧЕЛИНЏ КУПА

ОТВАРАЈУ ПЕТО КОЛО: крило Ирских избеглица Саилоси Тагицакибау у продору против Мон Д Марсана у претходном дуелу две екипе.
ОТВАРАЈУ ПЕТО КОЛО: крило Ирских избеглица Саилоси Тагицакибау у продору против Мон Д Марсана у претходном дуелу две екипе.

Утакмицом у Мон Д Марсану између истоимене екипе и Лондон Ајриша почиње претоследње, пето коло Челинџ купа. За сада свега један тим другог по квалитету клубског такмичења Европе је сигуран учесник четвртфинала где ће места бити само за победнике група којима ће се придружити три другопласиране екипе из Хајнекен купа. Место међу осам најбољих већ је обезбедио Бат а корак ближе циљу биће и Глостер, Лондон Воспси и Стад Франс ако у предстојећем викенду забележе победе.

Глостеру је неоподан тријумф на гостовању Бордоу јер ће му се у случају пораза, друголасирани у групи 1 Лондон Ајриш, ако вечерас слави у Француској, приближити на три или свега два бода заостатка у зависности на освојене бонус бодове. Представници земље Галских петлова у овој групи заузимају последња два места на табели а у најнезавиднијој позицији је Бордо који још увек не зна за победу.

БОРБА ЗА ПРВО МЕСТО У ГРУПИ И ПЛАСМАН У ЧЕТВРТФИНАЛЕ: дуел Вориорса и Перпињана (црвени дресови).
БОРБА ЗА ПРВО МЕСТО У ГРУПИ И ПЛАСМАН У ЧЕТВРТФИНАЛЕ: дуел Вориорса и Перпињана (црвени дресови).

Најнеизвесније је у групи 2 где су Вустер Вориорси и Перпињан изједначени по броју бодова с тим да је поен количник за десет поена на страни Енглеза. Обзиром да су већ два пута укрстилли копља у групи директни сусрети као решење отпадају а од пресудне важности биће управо поен количник који ће моћи да побољшају у дуелима с италијанским Ровигом и Герником из шпанског дела Баскије.

Интересантно је да је Герника домаће првенство завршила тек на петом месту после лигашког дела и била поражена у полуфиналу 55:25 од Ваљадолида – шампиона Шпаније. Место у Челинџ купу Баскијци су добили јер су само они могли финансијски испоштују услове такмичења за разлику од Ваљадолида и осталих боље пласираних екипа из шпанског првенства. Ипак, да није само топовско место Герника је доказала с две победе, обе остварене против Ровига. Поставља се питање, шта би било да је Шпанија могла да да свог најбољег представника, можда би скалп био узет и енглеском или шпанском представнику у групи 2 Челинџ купа…?

РАГБИСТИ ГЕРНИКЕ НА ДЕЛУ: Баскијци (зелени дресови) у дуелу с Ровигом.
РАГБИСТИ ГЕРНИКЕ НА ДЕЛУ: Баскијци (зелени дресови) у дуелу с Ровигом.

ПАРОВИ ПЕТОГ КОЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

Вечерас:

МОН Д МАРСАН – ЛОНДОН АЈРИШ, група 1

БАЈОН – ЊУПОРТ ГВЕНТ ДРАГОНС, група 3

Сутра:

БОРДО – ГЛОСТЕР, група 1

Субота, 12. јануар

ЛОНДОН ВЕЛШ – КАВАЛИЕРИ ПРАТО, група 5

БАТ – АЖЕН, група 4

КАМИ КАЛВИЗАНО – БУКУРЕШТ ВУЛВС, група 4

ФЕМИ РОВИГО – ВУСТЕР ВОРИОРС, група 2

ЛОНДОН ВОСПС – МОГЛИАНО, група 3

БИКАИА ГЕРНИКА – ПЕРПИЊАН, група 2

ГРЕНОБЛ – СТРАД ФРАНС, група 5

ТАБЕЛЕ ЧЕЛИНЏ КУПА ПРЕД ПЕТО КОЛО

ГРУПА 1

[table “21” not found /]

ГРУПА 2

[table “22” not found /]

ГРУПА 3

[table “23” not found /]

ГРУПА 4

[table “24” not found /]

ГРУПА 5

[table “25” not found /]

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.