ПРЕМИНУО ЏОК ХОБС

ИЗ ИГРАЧКИХ ДАНА: Џок Хобс.
ИЗ ИГРАЧКИХ ДАНА: Џок Хобс.

Бивши репрезентативац и капитен а касније и председник Рагби савеза Новог Зеланда Џок Хобс данас је преминуо у 52. години живота. Харизматична појава која је одиграла 21. утакмицу за Ол блексе у периоду од 1983. до 1986. од којих четири као капитен, једна је од најзаслужнијих особа што је Новом Зеланду додељена организација прошлогодишњег Монијала.

ПРЕМИНУО: Џок Хобс са Ричијем Мек Ковом и "Билијем".
ПРЕМИНУО: Џок Хобс са Ричијем Мек Ковом и "Билијем".

Џок Хобс је био председник Рагби савеза Новог Зеланда од 2002. и председник Организационог одбора Светског првенства 2011. Крајем 2009. оболео је од леукемије. Следеће године због погоршања здраственог стања повукао се са свих функција али је на Мондијалу предао посебну капу капитену Ол блекса Ричију Мек Кову и Милсу Мулиаини за стоту утакмицу у црном дресу и био је присутан на подијуму када је Мек Кову уручен трофеј Вилијам Веб Елис.

НОВИНАР РАГБИ ОЗОНА ЈОВАН БАЈИЋ С ЏОКОМ ХОБСОН НА ДОДЕЛИ НАГРАДА ИРБ
НОВИНАР РАГБИ ОЗОНА ЈОВАН БАЈИЋ С ЏОКОМ ХОБСОН НА ИРБ - овој ДОДЕЛИ НАГРАДА

По завршетку Светског првенства на свечаној додели годишњих награда Међународног рагби борда одржаној у Вектор арени у Окланду за коју је позивницу добио и био присутан представник Рагби Озона, светска кућа рагбија доделила је Хобсу признање Вернон Пу за изузетне заслуге у рагбију.

Прошле недеље Џок Хобс је у критичном стању примњен у болницу у Велингтону где је преминуо. Легенда новозеландског рагбија оставила је иза себе супругу Ники и четворо деце Мајкла, Пенија, Изабелу и Емили.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.