ПРЕОКРЕТИ НА СВЕ СТРАНЕ

БУЂЕЊЕ ШАМПОНА: Флоријан Фаур у надлету ривала из Клермона Веслија Фофане (жути дрес).
БУЂЕЊЕ ШАМПОНА: Флоријан Фаур у надлету ривала из Клермона Веслија Фофане (жути дрес).

Како се приближава плеј оф тако фрнацуско Првенство постаје све интересантније и занимљивије. Од 14 екипа само три су успеле и у 23. колу да понове успех из претходног. Тулуз се опоравио од прошлонедељног пораза од Расинга и у дербију рунде као гост савладао Перпињан 25:24 (14:13) док је Расинг у дуелу с много слабијим ривалом у односу од оног пре седам дана претрпео пораз од Бајона 26:16 (17:3). Тулон је поново стао на ноге после нокаута из 22. викенда Топ 14 и разбио Стад Франс 38:10 (23:10) као и  Клермон који је коначно приказао шампионску игру и средио Биариц 41:13 (22:5).

Есеј којим је Тулуз трећи пут на мечу преузео вођство од Перпињана и није га испуштао до краја меча постигао је резервиста Јаник Најанга 68. минуту. Ипак, оно што је умањило славље четвороструког првака Европе је повреда колена Фредерика Мишелака који је морао да напусти игру 56. мнуту.

ДЕТАЉ С МЕЧА ПЕРПИЊАН - ТУЛУЗ: Капитен Каталонаца Николас Мас покушава да дође до лопте.
ДЕТАЉ С МЕЧА ПЕРПИЊАН - ТУЛУЗ: Капитен Каталонаца Николас Мас покушава да дође до лопте.

Бајон је поново изненадио. Овога пута у клопку је упао Расинг Метро. Други представник Баскије у Топу 14, онај мало мање позанитији у односу на славнији и успешнији Олимпик из Биарица, одлучујућу предност стекао је у првом полувремену. Есејима Јоана Ужеа и Сема Гребера уз две трансформације и казну Бенџамина Бојеа Бајон је повео са 17:0. У наставку отварач плаво-белих је био прецизан из три казне које су осигурале победу док су Парижани извукли частан пораз полагањем Микаелеа Тукахалеа у последњем минуту утакмурице и претварањем Џонатана Вижњевског који је раније погодио и три казне.

Тулон је есејима Давида Кубрашвилија, Кристијана Лоамнуа, Џоела Ван Неикирка и Гевина Хенсона бившег репрезентативца и супер звезде велшког рагбија који је управо против Стад Франса дебитовао за клуб с Азурне обале, уз 18 поена Џонија Вилкинсона из тр претварања и четири казне, разбио некада гламурозни тим из престолнице са 38:10.

УСПЕШАН ДЕБИ: Гевин Хенсон у дресу Тулона.
УСПЕШАН ДЕБИ: Гевин Хенсон у дресу Тулона.

Истом разликом Клермон је савладао Биариц с тим да су играчи шампиона Француске на сусрету шест пута положили лопту иза гол линије Бацкијаца. На другој страни, за Олимпик који ће се предстојећег викенда на стадиону Аноета у Сан Себастијану угости Тулуз у четвртфиналу Европског рагби купа, есеје су постигли Енглез Магнус Лунд и репрезентативац Сједињених Америчких Држава, родом из Зимбабвеа Такудзва Нгвења.

РЕЗУЛТАТИ 23. КОЛА ТОП 14

ПЕРПЊАН – ТУЛУЗ 24:25 (13:14)

БАЈОН – РАСИНГ МЕТРО 26:16 (17:3)

БРИВ – ЛА РОШЕЛ 26:9 (11:6)

БУРГОЊ – МОНПЕЉЕ 27:42 (20:15)

ТУЛОН – СТАД ФРАНС 38:10 (23:10)

КЛЕРМОН – БИАРИЦ ОЛИМПИК 41:13 (22:5)

АЖЕН – КАСТР 21:16 (6:6)

ИГРАЧИ КРЕРМОНА ПРОСЛАВЉАЈУ ЈЕДАН ОД ШЕСТ ЕСЕЈА ПОСТИГНУТИХ ПРОТИВ БИАРИЦА
ИГРАЧИ КРЕРМОНА ПРОСЛАВЉАЈУ ЈЕДАН ОД ШЕСТ ЕСЕЈА ПОСТИГНУТИХ ПРОТИВ БИАРИЦА

ТАБЕЛА ТОП 14 ПОСЛЕ 23. КОЛА

[table “20” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.