ПРЕТПОСЛЕДЊЕ ШАНСА ЗА ПЛЕЈ ОФ СУПЕР РАГБИЈА

СЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА ЧИФСА И ХУРИКЕЈНСА: Хикавера Елиот бежи капитену Урагана Џеремију Трашу
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ МЕЧЕВА ЧИФСА И ХУРИКЕЈНСА: Хикавера Елиот бежи капитену Урагана Џеремију Трашу

Претпоследње, 18. коло Супер рагбија отвориће сусрет у Хамилтону где ће Чифси угостити Хурикејнсе. У другом мечу првог дана у Јоханесбургу ће се састати Лајонси и Ребелси док ће се преосталих пет утакмица рунде која ће у великој мери дефинисати учеснике нокаут фазе елитног такмичења јужне хемисфере, одиграти сутра.

Шампиони Супер рагбија, после две године подизања пехара, ове иза себе имају сезону за заборав. Последња шанса Чифсима да изборе плеј оф и одбрану титуле, указаће им се вечерас по новозеландском времену на домећем терену стадиона Ваикато. Ривал ће им бити екипа која је у идентичној ситуацији и којој ће меч у Хамилтону бити последњи у 2014. У претходном дуелу два тима, одиграном 24. маја у Велингтону, Урагани су просто разнели Поглавице декласиравши их 45:8.

Лајонси и Ребелси ће играти за понос јер ни једна нити друга екипа нема ни теоретске шансе да уђе међу најбољих шест.

Као и у првом новозеландском дербију, веома је слична ситуација и у другом чије ће поприште бити стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу у суботу ујутруо по централноевропском времену. Крусејдерси су на првом месту Новозеландске конференције које им гарантује плеф оф. Да ту и остану, потребно им је да савладају традиционалне ривале са северног острва.

Најпријатнијем изненађењу сезоне, Вестерн Форсима је неопходна победа у Перту против Редса ако имају намеру да се први пут у историји франшизе, играју нокаут фазу. Редси су већ отписани али су у Мебурну у претходном колу показали да желе да оставе што бољи утисак победивши Ребелсе 36:20.

Од пет јужноафричких тимова само један ће наставити такмичење и после 19. кола и то су Шарски који су на другом месту табеле у генералном пласману. Ајкуле овог викенда пливају у воде Читаса, док ће Булси у стампеду покушати да прођу кроз Кејп Таун и Њулендс Стормерса.

У последњем мечу кола Варатаси ће угостити Хајлендерсе. Као и у већини мечева рунде, обе франшизе су у калкулацијама за нокаут фазу с тим да су Варатаси у бољој позицији, односно лидерсој где ће сигурно хтети и да остану после дуела са Хајлендерсима. Оно што може да им помрси рачуне је добра форма рагбиста из Данидена који се пре недељу дана бацили на колена Чифсе у утакмици на Форсајт Бару са које смо Вас извештавали.

ПАРОВИ18. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ЧИФС – ХУРИКЕЈНС

ЛАЈОНС – РЕБЕЛС

Сутра:

КРУСЕЈДЕРС – БЛУЗС

ВЕСТЕРН ФОРС – РЕДС

СТОРМЕРС – БУЛС

ЧИТАС – ШАРКС

ВАРАТАС – ХАЈЛЕНДЕРС

У 18. колу слободни су БРАМБИСИ

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД 18. КОЛО

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.